Elérhető az Államháztartás Szervezetei Könyvvizsgálatának Módszertani Útmutatójának frissített változata

Tájékoztatjuk könyvvizsgáló kollégáinkat, hogy az Államháztartás Szervezetei Könyvvizsgálatának egy évvel ezelőtt teljes körűen áttekintett és módosított módszertani útmutatója frissítésre került. A Módszertani útmutató elérhető a Kamara honlapján a Tudástár Útmutatói között.

Az államháztartás (az állami szektor) könyvvizsgálatának számos sajátosságát figyelembe vevő, érvényesítő módszertani útmutató az elmúlt években bekövetkezett több változás okán áttekintésre és módosításra került.

Az államháztartás területén – már csak számosságukat tekintve is – változatlanul az önkormányzatok könyvvizsgálata jelenti a legnagyobb feladatot. Ehhez igazodik a módszertani útmutató is, ugyanakkor aktualizálását meghatározta az államháztartás más szervezeteinél végzett auditálások követelményrendszere, figyelemmel adaptálásának lehetőségeire hasonló tartalmú kontrollak, ellenőrzések esetében is.
Az Államháztartás Szervezetei Könyvvizsgálatának módszertani útmutatója tartalmazza az államháztartás szervezeteinél standard módon alkalmazandó eljárásokat és követelményeket, magyarázatokat, Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardok előírásainak államháztartás szervezeteinél végzett könyvvizsgálatokra való adaptációját, valamint a függelék részeként tartalmazza az államháztartás számvitelére, az államháztartás szervezetei könyvvezetési és beszámolókészítési kötelezettségével, illetve könyvvizsgálatával kapcsolatos fontosabb fogalmakat, illetve egyes szabályokat.

Az Államháztartás Szervezetei Könyvvizsgálatának Módszertani Útmutatója–2021 elérhető a Tudástár Útmutatói között. A frissített módszertani útmutató kapcsán online tagozati konzultációt is kívánunk kezdeményezni, amely során lehetőség adódik az aktuális témák és észrevételek megvitatására és tagjainkkal közösen formálhatjuk tovább a kiadott anyagot.
Meghívó a Költségvetési Tagozat 2021. március 31-i Szakmai Napjára

Jó munkát kívánunk mindenkinek!

    

Dr. Printz János Károly
a Magyar Könyvvizsgálói Kamara
Költségvetési Tagozatának elnöke

  

Betöltés...
X