Kamarai hírek

Hagyj nyomot a világban! - Jótékonysági kezdeményezés a Könyvvizsgálói Konferencián
2023.09.07.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara és az MKVK Oktatási Központ Kft. idén is csatlakozott a Varázsceruza jótékonysági akcióhoz, melyet a Civilút Alapítvány indított el. Különböző rajzeszközöket, így színes ceruzákat, zsírkrétákat, vízfestékeket, valamint papírlapokat, füzeteket gyűjtenek sérült gyermekeknek és fiataloknak az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. Támogassa Ön is a kezdeményezést, hagyjunk nyomot együtt a világban!

tovább...
Szabad helyek a Fővárosi Szervezet informatikai képzésein
2022.03.17.

A Fővárosi Szervezet a maximális biztonsági előírások betartásával – melyhez 2021-ben beüzemelt 2 darab-, a teljes iroda légterét lefedő minősített légsterilizátort is –, 2022. márciusától újraindítja tantermi informatikai továbbképzéseit, témánként 1 – 1 napos (8 órás) tanfolyamokkal.
A képzésekre nem csak fővárosi kamarai tagokat, hanem más területi szervezet tagjait-, illetve külsős résztvevőket (pl. könyvvizsgáló asszisztens) is fogad a Fővárosi Szervezet.

tovább...
Együtt élni a céggel! – Üzleti mentor, a jövő szakembere
2021.12.21.

Tagjaink figyelmét kívánjuk felhívni a BGE új képzésére, mely a magyar vállalatok kb. 98%-át kitevő kkv szektor támogatását, életképességének növelését kívánja elősegíteni. A BGE évtizedek óta aktív és szoros kapcsolatokat ápol a hazai kkv szektorral. Számos nemzetközi és hazai projekt résztvevője, tananyagok, képzések fejlesztője. Üzleti mentorálási témájú projektjeik eredményei alapján - reflektálva a piaci igényekre - 2022 tavaszától a BGE elindítja üzleti mentor szakirányú továbbképzését.

tovább...
Varázsceruza - Jótékonysági kezdeményezés a Könyvvizsgálói Konferencián!
2021.09.09.

Immár 2. alkalommal indította el a Varázsceruza jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány, amelyhez a Magyar Könyvvizsgálói Kamara és az MKVK Oktatási Központ Kft. is csatlakozott. Különböző rajzeszközöket, így színes ceruzákat, zsírkrétákat, vízfestékeket, kifestőket gyűjtenek sérült gyermekeknek és fiataloknak az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. Támogassa Ön is a kezdeményezést egy csomag színes ceruzával! - Legyen idén még több a mosoly!

  

tovább...
Szabad helyek a Fővárosi Szervezet júniusi informatikai képzésein
2021.06.26.

A Fővárosi Szervezet a maximális biztonsági előírások betartásával – melyhez a korábbi előírásokat kiegészítve beüzemelt 2 darab-, a teljes iroda légterét lefedő minősített légsterilizátort is –, 2021. júniusától újraindítja tantermi informatikai továbbképzéseit, témánként 1 – 1 napos (8 órás) tanfolyamokkal.

tovább...
A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes lakossági és vállalkozói energetikai tanácsadást indít
2021.05.03.

Társ-kamarai szervezetünk, a Magyar Mérnöki Kamara, térítésmentesen indít energiamegtakarítási tanácsadási szolgáltatást állampolgároknak és vállalkozóknak.    
A tanácsadás kiterjed a nyílászárók cseréjétől, a falak szigetelésén és a megújuló energia használatán át a fűtési és elektromos rendszerek kiépítéséig és felújításáig minden beruházásra, amelynek célja az energiamegtakarítás és hatékonyabb energiahasználat.
Az ingyenes tanácsadásra különösen szüksége lehet azoknak, akik állami támogatással lakásfelújítására vagy például vidéki kisboltok, üzletek vagy ipari termelő műhelyek megújítására, bővítésére vállalkoznak.

tovább...
Rendkívüli könyvakció a Wolters Kluwer kínálatából tagjainknak
2020.11.30.

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy szakmai partnerünk, a Wolters Kluwer Kft. 2020. évi végi rendkívüli könyvakciója keretében rengeteg kiváló könyvet válogatott be akciós csomagjába, melyet kedvezményesen nyújt tagjainknak.

tovább...
Cikkajánló – Nyakunkon az e-fizetés határideje
2020.11.25.

A cikkajánlónkban Prof. Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkárának cikkére szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét. Legkésőbb 2021. januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlói számára, a kereskedelmi törvény módosítása nyomán. Ez közel 60 ezer kereskedőt érint, akik az átálláshoz kapcsolódó döntéseik meghozatalához gyakran a könyvelőik, könyvvizsgálóik szakmai tanácsait kérik.

tovább...
Miniszteri kitüntetésben részesült Siklós Márta, az MKVK Adótagozat elnöke
2019.12.20.

Örömmel tájékoztatjuk a könyvvizsgáló kollégákat, hogy Siklós Márta, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Adótagozatának elnöke miniszteri kitüntetésben részesült, melyet 2019.december 6-án, a Vállalkozók Napján vett át Varga Mihály Pénzügyminisztertől. Siklós Márta több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként kapta a „Magyar Gazdaságért Díjat”.

tovább...
Dr. Kandrács Csaba, az Magyar Nemzeti Bank újonnan megválasztott alelnöke, látogatást tett a Kamarában
2019.11.21.

2019. október 11-én a Magyar Könyvvizsgáló Kamarában tett látogatást Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019. október 2-ától megválasztott alelnöke, akit Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály alelnök, dr. Makai Dániel, főtitkár és Agócs Gábor, a Pénz és Tőkepiaci Tagozat elnöke fogadott. A jó hangulatban telt találkozón a résztvevők egyetértettek abban, hogy az eddig is jó kapcsolatokat ápoló két szervezetnek közösek az érdekeik a pénzügyi szektor szakmai színvonalának erősítésében.

tovább...
Kínai delegáció látogatása a Kamarában
2017.10.26.

Az idén megrendezett nemzetközi konferencia után is a Kamara folyamatosan bővíti tovább nemzetközi szintű együttműködését más országok szakmai kamaráival, a tapasztalatcsere érdekében. Ennek keretében 2017. október 16-án a Kamara, székhelyén fogadta Kína Henan Tartománya delegációját, akik magyarországi szakmai látogatásuk keretében kérték erre fel Dr. Pál Tibor elnök urat.
 

tovább...
Jubileumi rendezvény
2017.10.17.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara vezetősége a jubileumi év alkalmából 2017. október 13-án jubileumi rendezvényt tartott. A rendezvényen a kamara jelenlegi és egykori vezetőin kívül jelen voltak az életműdíjjal kitüntetettek, valamint a szakma egyéb kiválóságai is.

tovább...
Személyes bemutatkozó oldal
2017.02.28.

A kamara erősíteni szeretné a könyvvizsgálók jelenlétét a világhálón, ezért újfajta megjelenési lehetőséget biztosít honlapján tagjai számára. A ’Személyes bemutatkozó oldal’ használatával a törvény által előírt, közérdekből nyilvános tagi adatlapon kívül tagjaink személyes bemutatkozó szöveget, referenciákat, profilképet (vagy akár képgalériát), önéletrajzot stb. is közzétehetnek magukról.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban
2016.06.28.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Barsi Éva szakmai alelnök és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök június 23-án bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM), ahol Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár fogadta a kamara képviselőit.

tovább...
Egyeztetés a Pénzügyi Ágazati Közfelügyeletről
2016.06.06.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a tervezett Pénzügyi Ágazati Közfelügyelettel kapcsolatban vitaanyagot állított össze és küldött meg a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, valamint az érintett szakmai szervezeteknek. A vitaanyagra a válaszként az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Könyvelők Országos Egyesülete, Minőségi Könyvelők Klubja Egyesülete, Számviteli Szakemberek Egyesülete, a Könyvelőirodák Országos Szövetsége, valamint a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai koncepció címmel megfogalmazta véleményét, amelyben a részletekről – például az adószakértői minősítés tervezett megszüntetéséről is véleményt alkotva - nem támogatta a Pénzügyi Ágazati Közfelügyelet létrehozását.

tovább...
Gazdasági háttértudományok képzés - 2016.05.25.
2016.06.03.

Gazdasági háttértudományok témakörben tartottak képzést a Debreceni Ítélőtáblán. A Magyar Könyvvizsgálói Kamarát Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök képviselte.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Magyar Nemzeti Banknál
2016.04.08.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök, Barsi Éva szakmai alelnök, és Agócs Gábor a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnöke április 4-én, hétfőn bemutatkozó látogatást tett a Magyar Nemzeti Banknál, ahol Dr. Windisch László alelnök és Keresztes Tamás igazgató fogadta őket. A felek elkötelezettek a szakmai együttműködésre és fontosnak tartják a kapcsolatok bővítését.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál
2016.03.09.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök március 7-én, hétfőn bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, ahol Tamásné Czinege Csilla Adószakmai Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkár fogadta őket. A felek elkötelezettek a szakmai együttműködésre és fontosnak tartják a kapcsolatok bővítését.

tovább...
Találkozó az ICAEW európai igazgatójával
2016.03.04.

2016. február 29-én a kamarába látogatott Martin Manuzi, az ICAEW európai igazgatója, hogy főként minőség-ellenőrzés és oktatás terén együttműködés lehetőségeiről tájékozódjon. A kamarát Dr. Pál Tibor elnök, Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök és Barsi Éva szakmai alelnök képviselte.

tovább...
A kamara új vezetésének találkozója az Állami Számvevőszék elnökével
2016.02.29.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Horváth Bálint kommunikációs és kapcsolattartási vezető társaságában bemutatkozó látogatáson fogadta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elmúlt év decemberében megválasztott új vezetését. A kamarai kezdeményezésre létrejött 2016. február 26-i találkozón Pál Tibor elnök, Barsi Éva szakmai alelnök, Hegedűs Mihály oktatási alelnök, valamint Printz János a költségvetési tagozat elnöke képviselte a könyvvizsgálók szervezetét.

tovább...
Az Év Könyvelője 2015 és Az Év Adótanácsadója 2015
2016.02.10.

2015-ben a PENTA UNIÓ Zrt. már negyedik alkalommal szervezte meg „Az Év Adótanácsadója” szakmai versenyt, melynek szakmai támogatói a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja, az RLB-60 Bt. (ügyviteli szoftver) és az Önadózó szaklap voltak.

tovább...
„A kamara jövőjéről akkor lehet beszélni, ha tisztában vagyunk a jelenével” - beszámoló Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár elnökségi ülésen elhangzott beszédéről
2016.02.10.

A kamara újonnan megválasztott elnöksége első ízben 2016. január 22-én ülésezett, mely ülésnek a díszvendége Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára volt. A helyettes államtitkár átfogó képet vázolt fel a könyvvizsgálat helyzetéről, a várható jogszabályi változásokról, valamint a minisztérium kamarával szemben támasztott elvárásairól.

tovább...
Kamarai részvétel a kecskeméti jogásznapon
2016.02.10.

Február 5-én rendezte meg a Kecskeméti Jogásznapot a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete, a Kecskeméti Törvényszék, a Közép-Magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Kecskeméti Törvényszék Dísztermében. A Magyar Könyvvizsgálói Kamarát Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök képviselte.

tovább...

Betöltés...
X