Útmutató a 2023. évi minőségellenőrzésre kijelölt könyvvizsgálók számára

Az alábbi tájékoztató segítséget nyújt az ellenőrzésre kiválasztott könyvvizsgálók számára a kötelezően feltöltendő dokumentumok feltöltéséhez.

Tájékoztató az ellenőrzésre kiválasztottaknak a kötelezően feltöltendő dokumentumok feltöltéséhez

1. Bejelentkezés az MKVK oldalra

A kötelezően feltöltendő dokumentumok feltöltéséhez be kell jelentkeznie a kamara honlapjára.

2. Ügyfélkapus bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával

A honlapon az ügyfélkapus/Központi Azonosítási Ügynöki (KAÜ) hitelesítő funkción keresztül tud belépni ügyfélkapus hozzáférésével. 

3. Sikeres bejelentkezés

4. Saját adatok / minőségellenőrzési tárhely

(a minőségellenőrzési tárhely a helyszíni ellenőrzést megelőző 8 nappal válik aktívvá)

Belépést követően megjelenik a SAJÁT ADATOK gomb, a Bejelentkezés gomb Kijelentkezésre vált, valamint az Ön neve is feltűnik a Saját adatok gomb mellett. Ahhoz, hogy el tudja érni a Minőségellenőrzési tárhely oldalt, kattintson a SAJÁT ADATOK gombra.

5. Minőségellenőrzési tárhely: kéthasábos elrendezés

  • balra – feltöltött dokumentumok
  • jobbra – kérdőív releváns kérdései, ahova kötelezően fel kell tölteni a dokumentumot (ha két megbízás, két kérdőív, melyek között a legördülő ablak segítségével lehet váltani)

6. Kötelezően feltöltendő dokumentumok az Általános kérdőívre (9. számú melléklet) vonatkozóan 

A minőségellenőr által javasolt eredménytől függetlenül olyan dokumentumok feltöltése kötelező, melyek alkalmasak annak alátámasztására, hogy az ellenőrzött az irányadó szabályozásnak, illetve a belső szabályozásában rögzített saját minőségbiztosítási eljárásainak és módszereinek megfelelően járt el a kiválasztott megbízás végrehajtása során. 

Az ellenőrzött legkésőbb a helyszíni ellenőrzés kezdetéig köteles digitalizált formában feltölteni a rendszerbe a következő dokumentumokat: kockázatbecslés (tervezési munkaprogram, kockázatfelmérés), lényegességi küszöbérték számítás dokumentumai, megbízás elfogadás/meghosszabbítás dokumentumai, a kockázatbecslése szerinti két fő vizsgálati terület végrehajtását összefoglaló munkalapok és a teljességi nyilatkozat.
 

7. Dokumentumok feltöltése

A Mappa ikonra kattintva (halványkék lesz a mappa sora), majd ezt követően a Feltöltés gombra kattintva tudja a dokumentumok feltöltését megkezdeni.

8. Feltöltendő dokumentum kiválasztása (egy vagy egyszerre több)

A Tallozás gombra kattintva tudja a szükséges dokumentumokat a tárhelyre betölteni, ezt követően a Feltöltés gombra kattintva tudja véglegesíteni azok feltöltését.

9. Információ a feltöltés sikerességéről

A rendszer visszaigazolást ad a dokumentumok feltöltésének sikerességéről.

10. A minőségellenőrzési tárhely bal hasábjában feltöltés után megjelennek a feltöltött dokumentumok

11. Dokumentumok törlése

Amennyiben nem megfelelő dokumentumot töltött fel a tárhelyre, lehetősége van az adott dokumentumot eltávolítani a listából. A törölni kívánt dokumentumon állva kattintson a Törlés gombra. A rendszer megerősítést kér a törlési szándékról, melyet elfogadva a tévesen feltöltött dokumentum törlésre kerül.


 

12. Feltöltött dokumentumok kérdőívhez való hozzáadása

A bal hasábon látható feltöltött dokumentumokat úgy tudja hozzáadni a jobb oldalon látható kérdőív megfelelő kérdéséhez, hogy az adott dokumentumra áll majd a Kiválasztott fájl hozzáadása gomb megnyomásával a dokumentumot a kérdéshez rendeli.

Az útmutatót és benne további információkat megtalálja a Minőség-ellenőrzési Bizottság menüponton belül az Előadások oldalra feltöltve. (Minőség-ellenőrzés kötelező oktatás 2023 - Tóthné Rákosa Erika előadása)

Minőség-ellenőrzési bizottság

Betöltés...
X