Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

Az IFAC-ról – a Nemzetközi Könyvvizsgálói Szövetségről

Az 1977 óta működő IFAC a számviteli szakma nemzetközi szervezete, melynek célja a köz érdekének szolgálata, a számviteli szakma nemzetközi elismertségének erősítése, valamint az erős nemzetközi szervezetek fejlődéséhez való hozzájárulás.

Jelenleg az IFAC 119 ország 175 szakmai szervezetét tömöríti magába, több, mint 3 millió számviteli szakembert képviselve világszerte a közszférában, oktatásban, iparban és kereskedelemben.

A szervezet nemzetközi etikai, könyvvizsgálati, oktatási és költségvetési szférára vonatkozó számviteli standardokat alkot, valamint útmutatókat és tanulmányokat ad ki annak érdekében, hogy erősítse a könyvelők magas színvonalú teljesítményét az üzleti életben.

IFAC honlapja: www.ifac.org

   

IFAC felmérése kis és közepes könyvvizsgáló cégek vezetői számára
2018.03.27.

Megjelent a Könyvvizsgálói Világszervezet (IFAC) Kis és Közepes Könyvvizsgáló cégeket és a KKV ügyfeleiket felmérő kérdőíve, mely magyarul is elérhető. A kérdőívet 2018. május 21-ig lehet kitölteni.

tovább...
Az IFAC 2016. évi kérdőíve kis és közepes könyvvizsgálók és könyvvizsgáló cégek részére (magyarul)
2016.10.13.

Az idei kérdőív célja – a korábbi évekhez hasonlóan – a szektor legutóbbi tendenciáinak és fejleményeinek feltérképezése. Segít megérteni azokat a különös kihívásokat és lehetőségeket, melyekkel a kis és közepes könyvvizsgálók és ügyfeleik világszerte szembesülnek.
Az ezévi új kérdések személyzeti, technikai és kulcsfontosságú gyakorlati mutatókra irányulnak.
 

tovább...
Az IFAC 2015. évi kérdőíve kis és közepes könyvvizsgálók és könyvvizsgáló cégek részére (magyarul)
2015.10.05.

Az idei kérdőív célja – a korábbi évekhez hasonlóan – a szektor legutóbbi tendenciáinak és fejleményeinek feltérképezése. Segít megérteni azokat a különös kihívásokat és lehetőségeket, melyekkel a kis és közepes könyvvizsgálók és ügyfeleik világszerte szembesülnek. Ebben az évben új kérdések kerültek a felmérésbe a hálózatokhoz, egyesüléshez vagy szövetséghez való csatlakozás előnyeiről illetve várható előnyeiről, a KKV ügyfelek nemzetközi tevékenységéről és a kis és közepes méretű (SMP) ügyfelek számáról.

tovább...
IFAC 2014. évi kérdőíve kis és közepes könyvvizsgálók és könyvvizsgáló cégek részére (magyarul)
2014.11.17.

Ezt a kérdőívet olyan kis és közepes könyvvizsgáló cégek (SMP) vezető szakembereinek és ilyen vállalkozóknak készítettük, melyek ügyfelei túlnyomórészt maguk is kis vagy közepes méretű gazdálkodó egységek (SME). A kérdések célja, hogy a szektor előtt álló főbb kulcskérdéseket érintve felmérjük a trendeket és fejleményeket azért, hogy megértsük azokat a különös kihívásokat és lehetőségeket, melyekkel a kis és közepes könyvvizsgálók és ügyfeleik világszerte szembesülnek.

tovább...
Közösségi média szerepe az ügyfélszerzésben
2013.10.30.

Az IFAC megjelentetett egy cikket a kisebb gazdálkodók könyvvizsgálói számára, mely megvilágítja a közösségi média szerepét az ügyfélszerzés és ebből kifolyólag a jövedelmezőség terén. Felhívjuk a tisztelt könyvvizsgáló kollégáink figyelmét, hogy minden, az IFAC honlapján megjelenő információ szerzői jogi oltalom alatt állónak minősül.

tovább...
IFAC SMP kérdőíve a vállalkozásokat érintő legnagyobb kihívásokkal, problémákkal kapcsolatban
2013.07.04.

A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) közzétett egy kérdőívet könyvvizsgáló kisebb társaságok részére. A kérdőív azokra a témákra fókuszál, melyek a legnagyobb kihívást, problémát jelentik, jelenthetik a társaságok számára. Kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, szánjanak rá pár percet. A kérdőív kitőltésének határideje 2013. július 8.

tovább...
IFAC interjú Jörgen Holmquisttel
2013.04.08.

Az alábbiakban Jörgen Holmquist-tel, az IFAC Etikai Standardalkotó Bizottság elnökével készített interjút olvashatják angol nyelven. A szakembert az IFAC riportere az etika szerepéről faggatta a bizalom helyreállításában.

tovább...
A vállalkozás egészére kiterjedő integrált vállalatirányítás a fenntartható siker záloga
2013.01.10.

Mit tehetnek a számviteli szakemberek azért, hogy a vállalatirányítás a vállalkozás fenntartható sikertényezőit szolgálja

tovább...
IFAC kérdőív
2012.12.14.

A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) közzétett egy kérdőívet a kisebb könyvvizsgáló társaságok részére. A kérdőív azokra a témákra fókuszál, melyek a legnagyobb kihívást, problémát jelentik, jelenthetik a társaságok számára.
Kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, szánjanak rá pár percet.
A kérdőívet az alábbi linket lehet elérni: http://ifac.smp-quick-poll-november-december-2012.sgizmo.com/s3/

 

tovább...
KKV Fórum Szingapúrban
2012.01.09.

Felhívjuk a tisztelt kamarai tagok figyelmét, hogy 2012. március 19-én Szingapúrban kerül sor az IFAC következő KKV Fórumára az IFAC és a szingapúri Könyvvizsgálói Intézet közös szervezésében. A regisztráció ingyenes, a mellékelt jelentkezési lapot február 12-ig kell visszaküldeni.

tovább...
Gratulált az IFAC a Kamarának
2011.09.26.

A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetségének (IFAC) tagszervezetei – így a Magyar Könyvvizsgálói Kamara is – kötelesek folyamatos önértékelést végezni az egyes IFAC Állásfoglalásoknak való megfelelésükről, beleértve az aktuálisan érvényben lévő standardjaik értékelését összehasonlítva a vonatkozó IFAC és IASB standardokkal. Ez az ún. IFAC Akcióterv aktualizálása formájában zajlik. Az Akcióterv tartalmazza a végrehajtott intézkedéseket, a jogi, szabályozói és egyéb környezetben az előző évi frissítés óta bekövetkezett változásokat. Ennek keretében, továbbá, a tagszervezet újabb feladatokat fogalmaz meg, melyekhez vállalási határidőket rendel. A frissített, módosított Akciótervet az IFAC évente megjelenteti honlapján. A 2010-es aktualizálás a 2009-es határozatokkal, feladatok teljesítésével idén megtörtént, az aktualizált Akcióterv kikerült az IFAC honlapjára.

tovább...
IFAC: nyilvános konzultáció a könyvvizsgálói jelentéstétel továbbfejlesztéséről
2011.08.26.

Az IFAC Nemzetközi Könyvvizsgálati és Bizonyosságot nyújtó szolgáltatási Standard Testülete nyilvános konzultációt hirdetett a könyvvizsgálói jelentéstétel továbbfejlesztéséről.

Az anyag angolul és magyarul is elérhető. 19 konkrét kérdésre várják a válaszokat.

A testület szeptember 16-i határidővel várja az észrevételeket. Kérjük észrevételeiket legkésőbb szeptember 12-ig küldjék meg az international@mkvk.hu e-mail címre.

tovább...

Betöltés...
X