Tagozati Hírek

ELKÉSZÜLT AZ AUDITXML ÚJ VERZIÓJA
2024.04.26.

Felhívjuk a kamara tagjainak és az együttműködő könyvelőprogram fejlesztő, - értékesítő szervezetek figyelmét, hogy a kamara megbízásából elkészült a főkönyvi tételek egységes adatexportjának megújított verziója. 

tovább...
ELKÉSZÜLT AZ AUDITXML ÚJ VERZIÓJÁNAK TERVEZETE, VÁRJUK A SZAKMAI JAVASLATOKAT
2023.11.03.

Felhívjuk a kamara tagjainak és az együttműködő könyvelőprogram fejlesztő, -  értékesítő szervezetek figyelmét, hogy a kamara megbízásából elkészült a főkönyvi tételek egységes adatexportjának megújított verzióját leíró útmutatás. Az adatexport útmutató tervezetét szakmai véleményezés céljából tesszük közzé. Várjuk az érdekeltek írásos javaslatait a közzétett tervezet módosítására, kiegészítésre az útmutató 8.2. pontjában megadott e-mail címre, legkésőbb 2023. november 30-ig. A módosítási javaslatokat értékeljük és szükség szerint a tervezeten átvezetjük.

tovább...
Szeptemberben indul a kamara új informatikai konzultációs szolgáltatása
2022.11.23.

Ezúton értesítjük a tisztelt kamarai tagságot, hogy a felmerült igényeknek megfelelően az MKVK Informatikai tagozata szeptembertől elindítja informatikai konzultációs szolgáltatását a kamarán belül, az érkező kérdéseket pedig már most is várják a szakértők.

tovább...
Informatikai Tagozat – beszámoló, tisztújító taggyűlés 2021.01.29.
2021.01.27.

A kamara Informatikai Tagozatának leköszönő elnöksége ezúton is értesíti a tagozat tagjait, hogy a tagozat tisztújító taggyűlését 2021. január 29-én 10:00-kor tartja. A tagozat megújuló elnökségi tagságára jelentkezettek neve, tagszáma és rövid bemutatkozása megismerhető a tagozati hírek rovatban.

tovább...
IT Tagozat tájékoztatója a készletleltárak analitikus állományaihoz elkészült adatexport ellenőrző programról
2020.10.04.

Tájékoztatjuk a kamara tagjait, hogy elkészült a KészletleltárXML adatexport állományokat ellenőrző program. Az alkalmazással a fejlesztők és a felhasználók tesztelhetik az adatszabvány alapján készült állományok formai hibáit.

tovább...
Gyökeres változás várható az IT eszközrendszerben, akár már jövőre!
2020.05.29.

Új kihívás a pénzügyi-számviteli szakma és a könyvelő-könyvvizsgáló programok előtt.

tovább...
Elkészült a KészletleltárXML adatexport útmutató
2020.03.04.

Az Informatikai Tagozat értesíti a kamara tagjait, hogy a tagozat előterjesztése és szervezése mellett, elkészült a készletek fordulónapi leltározását és a készletleltárak vizsgálatát támogató KészletleltárXML útmutató és XSD séma.

tovább...
Nemzeti Adó- és Vámhivatal SAF-T PILOT project előadás
2020.01.13.

Az Informatikai Tagozat értesíti a kamara valamennyi tagját, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a digitalizáció kiterjesztésére, az adózási teendőkre fordított idő, valamint az adóellenőrzési folyamat időtartamának csökkentése érdekében a SAF–T (Standard Audit File-Tax) bevezetését készíti elő. A Felhívás a SAF-T adatstruktúra véleményezésére elérhető a NAV honlapján.
Az Informatikai Tagozat a témában 2020. január 20-án, 12:30 órakor kezdődően szakmai előadást tart, a részvételre korlátozott számban lehetőséget biztosítunk a tagozat tagjain kívül, minden kamarai tag érdeklődő számára is.

tovább...
Készletleltár adatexport útmutató 2019
2019.11.04.

A kamara elnökségének határozata alapján elkészült a könyvvizsgálati eljárásokat támogató Készletleltár adatexport útmutató tervezete. A tervezetet a kamara Informatikai Tagozatának elnöksége azzal a céllal teszi közzé, hogy 2019. november 30-ig lehetőséget adjon a kamara tagjainak, a szoftverfejlesztő és értékesítő szervezeteknek, szakértőknek az értékelésre, véleményalkotásra. Az Informatikai Tagozat elnöksége a beérkezett véleményeket értékeli és amennyiben szükséges a végleges útmutatón átvezeti.
Várjuk az értékelő véleményeket, javaslatokat.

tovább...
Adatbányászati eszközök a könyvvizsgálatban kiadvány
2019.05.06.

Tájékoztatjuk a kamara tagjait, hogy az ’Adatbányászati eszközök a könyvvizsgálatban’ elektronikus kiadvány feltöltésre került a honlapra. Kiadványunk célja az adatbányászat lehetőségeinek és módszertanának ismertetése, illetve a könyvvizsgálati eljárásban való alkalmazásának bemutatása. Ugyanakkor betekintést szeretnénk nyújtani a napi munka során elengedhetetlenül szükséges adatmenedzsment és adatelemzés korszerű módszeribe.
 

tovább...
Excel PIVOT a könyvvizsgálatban című oktatás
2018.09.12.

A 2018. június 22-i kamarai elnökségi ülésen hozott határozat alapján a kamara szerződést kívánt kötni az Excel PIVOT a könyvvizsgálatban c. oktató videó elkészítésre, melyet a kamara tagjai egyedileg és térítés ellenében ismerhettek volna meg.
Tájékoztajuk a kamara tagjait, hogy az oktató videó elkészítésére nem kerül sor, melyről a területi szervezetek közvetlen értesítést kaptak.
 

tovább...
Az IT tagozat létszáma 80 %-kal nőtt
2018.01.03.

Az MKVK Informatikai Tagozatának létszáma az ünnepek alatt 80 %-kal, 194 főre emelkedett.
Az elnökség nevében köszönjük az ünnepi ajándékot, az érdeklődés nagy megtiszteltetés, komoly kihívás. Várjuk a további jelentkezéseket!
Legközelebbi rendezvényük a tagozat taggyűlése lesz, 2018. január 18-án, melyre előzetes regisztráció után várjuk a tagozat valamennyi tagját.

tovább...
Excel PIVOT a könyvvizsgálatban, felhívás tagozati tagságra
2017.11.13.

Tájékoztatjuk a kamara tagjait, hogy az Excel PIVOT a könyvvizsgálatban c. oktatásra első körben a tagozat tagjai kaptak értesítést és az oktatás maximált létszáma már betelt. A jövőbeni oktatás lehetőségéről a tapasztalatok alapján később adunk tájékoztatást.
Az Informatikai Tagozat egyben felhívja a kamara tagjait, hogy vegyenek részt a tagozat munkájában, ha nem tagozati tagok, akkor jelentkezzenek tagságra, amennyiben a tagsággal járó előnyöket a jövőben élvezni szeretnék.

tovább...
Elkészült a 70. „Könyvvizsgálóbarát szoftver”
2017.09.21.

Az Informatikai Tagozat tájékoztatja a kamara tagjait, hogy elkészült a 70. „Könyvvizsgálóbarát szoftver” fejlesztés. Az Audit XML letöltésére alkalmas könyvelőprogramok listáját az alábbi linken érhetik el a kollégák.

tovább...
Az Informatikai Tagozat elnökségének 2016. évi beszámolója
2016.11.21.

Az Informatikai Tagozat elnöksége 2016. december 1-én tartja éves beszámoló taggyűlését, Budapesten a Lurdy Házban. Az írásos beszámolót és a részletes programot a csatolt mellékletekből ismerhetik meg az érdeklődők.
A rendezvény keretében szakmai előadások is bemutatásra kerülnek a felhőalkalmazások kockázatairól, a számla XML állományok tapasztalatairól és lehetőségeiről, valamint az új beszámoló közzétételekről. A rendezvényen előzetes regisztrációval bármely kamarai tag részt vehet.

tovább...
Az Informatikai Tagozat elnökségének 2016. évi beszámolója
2016.11.21.

Az Informatikai Tagozat elnöksége 2016. december 1-én tartja éves beszámoló taggyűlését, Budapesten a Lurdy Házban. Az írásos beszámolót és a részletes programot a csatolt mellékletekből ismerhetik meg az érdeklődők.
A rendezvény keretében szakmai előadások is bemutatásra kerülnek a felhőalkalmazások kockázatairól, a számla XML állományok tapasztalatairól és lehetőségeiről, valamint az új beszámoló közzétételekről. A rendezvényen előzetes regisztrációval bármely kamarai tag részt vehet.

tovább...

Betöltés...
X