A Belső visszaélés-bejelentési rendszer működtetése

Ezúton tájékoztatjuk a kamarai tagságot, hogy a Magyar Könyvvizsgálói Kamara a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (továbbiakban: Panasztörvény) szerinti külső szervezetként a csatlakozó könyvvizsgáló szolgáltatók részére belső visszaélés-bejelentési rendszert működtet. 

A belső visszaélés-bejelentési rendszerhez a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény hatálya alá tartozó, jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet önállóan (saját nevében és kockázatára) végző kamarai tag könyvvizsgálók, valamint a könyvvizsgáló cégek csatlakozhatnak.


A csatlakozási nyilatkozatok az alábbi linkeken érhetőek el:

Nyilatkozat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által működtetett belső visszaélés-bejelentési rendszerhez történő csatlakozásról könyvvizsgáló részére
Nyilatkozat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által működtetett belső visszaélés-bejelentési rendszerhez történő csatlakozásról könyvvizsgáló cég részére

A csatlakozási nyilatkozatok aláírhatóak papíralapon, elektronikusan, illetve AVDH-val is hitelesíthetőek.

A csatlakozási nyilatkozatok:

  • megküldhetőek elektronikus aláírást, illetve AVDH-val való hitelesítést követően elektronikus úton a csatlakozas@mkvk.hu elektronikus levélcímre, vagy E-papír szolgáltatás igénybevételével;

  • beadhatóak személyesen a kamara főtitkári hivatalában (1063 Budapest, Szinyei Merse u 8.) ügyfélfogadási időben, vagy megküldhetőek postai úton.


A belső visszaélés-bejelentési rendszer működésének részletes szabályait a „A Magyar Könyvvizsgálói Kamara szabályzata a belső visszaélés-bejelentési rendszer működtetéséről” határozza meg.


A belső visszaélés-bejelentési rendszer működésének feltételeit, a felek kötelezettségeit az Általános szerződési feltételek tartalmazza.

A Panasztörvény szerinti bejelentés megtehető írásban:

  • postai úton, vagy személyes átadással a kamara székhelyén (1063 Budapest, Szinyei Merse u 8.), ügyfélfogadási időben;
  • elektronikus úton a panasz@mkvk.hu elektronikus levélcímre való elküldéssel, vagy E-papír szolgáltatás igénybevételével.

A bejelentés megtehető szóban:

  • hétfőn és szerdán 13-15 óra között a +36-30-760-7864-es telefonszámon
  • személyesen a kamara székhelyén (1063 Budapest, Szinyei Merse u 8.), ügyfélfogadási időben, előre leegyeztetett időpontban.
     
Betöltés...
X