Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

Pénzmosás elleni mintaszabályzat

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni fellépésről szóló 2007. évi CXXXVI. törvény rendelkezéseinek megfelelve a Magyar Könyvvizsgálói Kamara új pénzmosás elleni szabályzatot alkotott, valamint elkészítette tagjai számára - nem kötelező ajánlásként figyelembe veendő - mintaszabályzatot is.

Az ellenőrzési szabályzatot a küldöttgyűlés, a mintaszabályzatot pedig az elnökség 2008. február 2-án elfogadta, mely napon a szabályzatok a kamara honlapján közzétételre kerültek és hatályba léptek.

Felhívjuk a tisztelt könyvvizsgáló kollégák figyelmét, hogy az elnökség 2008. március 28-i ülésén határozott arról, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályzat elkészítéséhez kiadott mintaszabályzat 4.1. pontja (3) bekezdésének utolsó mondatát törli. (a csatolt dokumentumban a szöveg áthúzva szerepel) Ezzel is meg kívánta erősíteni azt a Figyelemfelhívásban is közzétett - a PM és a VPKBP által is egyértelműen képviselt - álláspontot, hogy MINDEN szolgáltatónak (az önállóan tevékenykedő könyvvizsgálónak is) meg kell küldeni a kijelölt személy adatait a VPKBP részére. A nem kötelező ajánlásként figyelembe veendő - korábban a VPKBP által véleményezett, a pénzügyminiszter által jóváhagyott - mintaszabályzat ezzel némileg eltérő értelmezést hordozó mondata került most törlésre az esetleges értelmezési problémák elkerülése érdekében.

A mintaszabályzat letöltése

Betöltés...
X