Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

Tagozati Hírek

Az Informatikai Tagozat szakmai előadásai 2019. január 16-án
2019.01.10.

Értesítjük a kamara tagjait, hogy az MKVK Informatikai Tagozata szakmai előadásokkal kiegészített taggyűlést tart 2019. január 16-án 13 órától a Radnóti teremben. A részvétel a kamara tagjainak nyitott, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szakmai előadások a minőségellenőrzés és az informatika kapcsolatát, valamint az online számlázás aktuális kérdéseit mutatják be. A program további részleteiről a meghívóban tájékozódhatnak.

tovább...
Könyvvizsgáló programok bemutatója 2018
2018.11.05.

A kamara Informatikai Tagozata a szakmai továbbképzés keretein belül széleskörű tájékoztatást kíván adni a könyvvizsgálatot támogató szoftverekről a kamara érdeklődő tagjainak.
A rendezvény Budapesten, a Lurdy házban, 2018. november 13-án, 9:45-14:00-ig kerül megrendezésre.
Bemutatkozó alkalmazások: A-Dok Audit, Apex, Caseware IDEA, DATEV, DigitAudit, Metrum Referencia.
A résztvevők között kisorsolásra kerül egy db Canon P215 típusú mobil szkenner a Canon Hungária Kft. támogatásának keretében.

tovább...
IT Tagozat felhívása
2018.08.13.

A kamara IT Tagozata értesíti az érdekelteket, hogy a XXVI. Országos Könyvvizsgálói Konferencia írásos dokumentációjában tájékozatatást kíván adni a könyvvizsgálók törvényes kötelezettségének teljesítését támogató könyvvizsgáló szoftverekről.

tovább...
Excel PIVOT a könyvvizsgálatban - 2018.04.10.
2018.04.10.

Tájékoztatásul értesítjük az érdeklődőket, hogy ez év január hónap során megküldtük az „Excel PIVOT a könyvvizsgálatban” c. oktatás szervezésére vonatkozó felhívást valamennyi helyi szervezet vezetőjének és egyúttal a régiós elnökségi tagoknak is.
A felhívás eredményeként ez ideig a Komárom Megyei Helyi Szervezet szervezte meg az oktatást.
Az oktatás szervezése folyamatban van Békés megyében, közös szervezéssel Baranya-Somogy-Tolna megyékben, valamint Budapesten is.
Az oktatáson való résztvétel előfeltételét, a hallgatóktól elvárt MS Windows Excel és Fájlkezelő jártasság szintjét a felhívás tartalmazza.
Kérjük a kollégákat, hogy érdeklődés esetén vegyék fel a kapcsolatot közvetlenül saját helyi szervezetükkel, vagy az előzőleg említett helyi szervezetek valamelyikével.
 

tovább...
Excel PIVOT a könyvvizsgálatban
2017.11.06.

Az Informatikai Tagozat értesíti az érdeklődő kamarai tagokat, hogy 2017. november 22-én Excel PIVOT készségeket fejlesztő oktatást szervez. Az oktatást azok részére ajánljuk, akik az Excelben járatosak, több éves gyakorlattal rendelkeznek, és szeretnék ismereteiket elmélyíteni a kimutatás-szerkesztő eszköz használatában.

tovább...
Az Informatikai tagozat rendezvénye - 2016.12.01.
2016.11.09.

Az Informatikai Tagozat 2016. december 1-én tartja legközelebbi szakmai rendezvényét és éves beszámoló taggyűlését. A rendezvényen a kamarai tagok - de nem csak a tagozat tagjai -, előzetes regisztráció alapján vehetnek részt.

Ismertetésre kerül többek között az új Online Beszámoló Űrlapkitöltő Rendszer (OBR) is, mely a rendezvény napján váltja fel a korábbi ÁNYK-t.

A rendezvény meghívóját a tovább gombra kattintva érhetik el az érdeklődők.
 

tovább...
Könyvvizsgáló programok bemutatkozása
2016.09.06.

Tájékoztatjuk a kamara tagjait, hogy 2016. szeptember 28-n az Informatikai Tagozat széleskörű tájékoztatást kíván adni a könyvvizsgálatot támogató szoftverekről. A hazai könyvvizsgálók a rendezvény keretében megismerhetik a bemutatott szoftverek megoldásait, módjuk lesz összehasonlítani a felkínált szakmai lehetőségeket.

 

tovább...
Elkészült a 60. „Könyvvizsgálóbarát szoftver”
2016.05.25.

A kamara Informatikai Tagozatának elnöksége értesíti a könyvvizsgáló kollégákat, hogy immár 60 könyvelő programból tölthetik le az AuditXML interfészt köszönhetően a fejlesztőknek, a kamara tagjainak, szervezetének és valamennyi közreműködőnek. A fejlesztést megvalósító könyvelő programok neve és elérhetősége az Adatexport bannerre kattintva ismerhető meg.

tovább...
Meghívó az Informatikai Tagozat szakmai rendezvényével összekötött tisztújító taggyűlésére
2015.11.30.

Értesítjük a kamara tagjait, hogy az Informatikai Tagozat 2015. december 17-én tartja tisztújító taggyűlését. A rendezvényen szakmai előadások lesznek az elektronikus számlázás, a dokumentumok archiválása, valamint a számlázó programok 2016. január 1-től kötelező adatexportjával kapcsolatban. A rendezvényen a tagozati tagok vehetnek részt, a tagozati jelentkezési lap itt érhető el:
https://mkvk.hu/szervezet/tagozatok/IT_tagozat/letoltheto

tovább...
Új Audit XML- Excel konvertáló
2015.07.10.

Értesítjük a könyvvizsgáló kollégákat, hogy új verziójú Audit XML konvertálót tölthetnek le az Adatexport oldalról.
Az új verzióval lehetőség van a korábbi XLS formátum mellett XLSX formátumú konvertálásra is.
 

tovább...
Az Informatikai Tagozat elnökségének beszámolója
2014.11.17.

Az MKVK Informatikai Tagozata 2014. november 26-n, 10 órától szakmai előadásokat és beszámoló taggyűlést tart a kamara központi épületének I. emeleti tárgyalótermében. A tagozat elnöksége elkészítette a 2014. évi tevékenységről szóló írásos beszámolóját.

tovább...
Az Informatikai Tagozat beszámoló taggyűlése szakmai előadásokkal
2014.11.14.

Az Informatikai Tagozat 2014. november 26-n tartja ez évi beszámoló taggyűlését. A taggyűlés napirendjén szakmai előadások kerülnek bemutatásra aktuális témakörökben. A részvételt megelőzően, a kamara honlapján bejelentkezés után, a
www.mkvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyek Központi Iroda fejezetnél kell regisztrálni legkésőbb 2014. november 21-ig.

tovább...
Informatikai segítség a folyószámlák egyeztetéséhez
2014.11.10.

A kamara Informatikai Tagozatának kezdeményezése mellett a Nemzeti Adó és Vámhivatal néhány hónappal ezelőtt XML formátumban is elérhetővé tette a vállalkozások adófolyószámla kivonatait. Ez azt jelenti, hogy a folyószámla adatok programozható formában is elérhetőek, nem csak PDF-ben, mely segíti a könyvvizsgálók, adótanácsadók és a könyvelők munkáját.

tovább...
„Adat csak egy van” MKVK-NAV közös rendezvény
2014.06.04.

Az Adó,- a Könyvelői,- és az Informatikai Tagozat 2014. június 26-n a NAV szakembereivel közös rendezvényt tart a Nemzeti Adó-és Vámhivatal és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara együttműködésének keretében. A meghirdetett előadások a könyvelt adatok letöltésével elérhető adóellenőrzési,- és könyvvizsgálati célok gyakorlati kérdéseivel foglalkoznak.

tovább...
Használjuk ki az e-learning adta lehetőségeket
2014.01.22.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöksége 2012. november 20-án elfogadta az e-learning mint oktatási forma belső szabályozását, mely lehetővé teszi, hogy a kamarai tagok otthonukban vagy irodájukban vehetik igénybe a képzést számukra alkalmas időpontban, és amennyiben az előadások alatti kérdéseket megválaszolják, akkor kreditpontot is kapnak.

tovább...
Adatok tesztelése Audit XML használatával- Web-konferencia előadások
2013.11.21.

Tájékoztatjuk a kamara tagjait, hogy az Informatikai Tagozat 2013. november 26-i rendezvényének előadásai web-konferencia keretében is megtekinthetőek. A lehetőség van arra, hogy az előadásokat nem csak a tagozat tagjai, hanem más érdeklődő könyvvizsgálók is megtekinthessék. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

tovább...
EXCEL és Audit XML esettanulmányok - Haladó informatika-oktatás a helyi szervezeteknél
2013.10.24.

 

Az Audit XML gyakorlati használatát felmérő májusi kérdőívben fogalmazták meg a könyvvizsgálók, hogy szeretnének több segítséget kapni a kamarától az egységes adatexport alkalmazásához. A területi szervezetek megkapták az oktatást és konzultációs lehetőséget is biztosító EXCEL esettanulmányokkal kiegészített program részleteit. Az eddig lezajlott oktatások tapasztalatait röviden ismertetjük, várjuk további helyi szervezetek jelentkezését.

 

tovább...
Egységes adatexport
2013.07.15.

A kamara Informatikai Tagozatának elnöksége értesíti a kamara tagjait, hogy a „könyvvizsgálóbarát szoftver” ábrás védjegyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala lajstromozta. Egyúttal tájékoztatjuk a könyvvizsgálókat, hogy a május-júniusban közzétett kérdőíves felmérésről készült elemzést az Informatikai Tagozat oldalán érhetik el.

tovább...
MKVK Informatikai Tagozata elnökségének felhívása
2013.04.08.

Az Informatikai Tagozat elnöksége összeállította az elmúlt évben felvállalt témakörökről szóló beszámolóját a kamara küldöttgyűlése számára.
A témakörök szinte minden esetben lehetőséget adnak arra, hogy azokat 2013-ban is továbbfejlesszük, gondozzuk.
Várjuk az érdeklődők jelentkezését, ha valamely témakör megvalósításában szeretnének részt vállalni, esetleg újabb témák felvetését és személyi javaslatot az ötletek megvalósításához.
 

tovább...
Meghívó az Informatikai Tagozat szakmai rendezvényével összekötött taggyűlésére
2012.11.05.

Ezúton is szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy az MKVK Informatikai Tagozata 2012. november 21-én tartja éves beszámoló taggyűlését, a kamara központi épületében, melyen a tagok a beszámoló mellett szakmai előadásokat is hallgathatnak, oktatási kreditpontot számolhatnak el és a résztvevők között 1 db mobilszkenner kerül kisorsolásra. A meghívót a tagok részére közvetlenül is megküldjük.

tovább...
Meghívó az Informatikai Tagozat szakmai rendezvényével összekötött tisztújító taggyűlésére
2011.11.28.

Ezúton értesítjük az MKVK Informatikai Tagozat tagjait, hogy a Tagozat 2011. december 5-n tartja éves taggyűlését. A taggyűlés hivatalos lebonyolításán túl, a könyvvizsgálókra háruló adatvédelemi kérdésekről és a Magyar Taxonómia programról lesz szakmai előadás.

Időpont: 2011. december 5-e, 10:00-12:30-ig (regisztráció: 9:30-10:00-ig)
Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem (BME) „A” épület, földszint (1111 Budapest, Egry József u. 20-22. )

tovább...

Betöltés...
X