Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

Beszámoló

Beszámoló a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság 2012. évi tevékenységéről
2013.03.21.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tisztelt könyvvizsgáló kollégákat, hogy felkerült a honlapra a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság 2012. évről készített beszámolója.

tovább...
Beszámoló a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság 2008. évi tevékenységéről
2009.03.12.

A megbízható pénzügyi beszámolás és a számviteli szakemberek, különösképpen a könyvvizsgálók ezzel kapcsolatos tevékenysége, alapvető fontosságú a piacgazdaság számára. A gazdaság, a tőkepiac egészséges működéséhez elengedhetetlen, hogy a piac szereplői bizalommal legyenek a könyvvizsgálat és annak látható eredménye, a beszámolókról kibocsátott jelentések iránt.

A piaci bizalom megerősítése különösen a néhány évvel ezelőtt nagy port felvert pénzügyi beszámolási botrányok miatt került reflektorfénybe, de a világon végiggyűrűző jelenlegi pénzügyi-gazdasági válságban még inkább időszerű.

A Könyvvizsgálói Közfelügyelet Bizottság, mint a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény alapján 2008. január 1-jével megalakult független testület a szakmai színvonal garanciáival a bizalomépítéshez kíván hozzájárulni a tevékenységéről nyilvánosan közzétett beszámolójával.

A nemzetközi gyakorlattal egyezően a hazai közfelügyeleti rendszer célja a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység átlátható, ellenőrizhető, számon kérhető keretek közötti gyakorlása és a közérdek érvényesítése.

A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság tevékenységével nemcsak a számviteli szakemberek, hanem a piac szereplői, a szabályozók, a befektetők, a hitelezők érdekét is szolgálja. Együttműködést ajánlunk és remélünk nemcsak az érintett szakmai szervezetekkel, hanem mindazokkal, akik számára a gazdálkodók megbízható nyilvános adatai a döntéseik meghozatalához szükségesek.

Miklós László, a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság elnöke

 

tovább...

Betöltés...
X