Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

FEE - Az európai szervezet

feelogo.jpg
 A FEE (Fédération des Experts Comptables Européens - Európai Könyvvizsgálói Szövetség) 1987. január 1-én kezdte meg a működését, átvállalva     magára az 1951 óta működő UEC illetve az 1961-ben alapított Group d'Etudes feladatait. A FEE-nek jelenleg 32 ország a tagja, akik közt mind a 27  Európai Uniós tagország és három EFTA ország képviselteti magát.

A FEE kimagasló szerepet tölt be a számviteli szakmában, tevékenysége minden területre kiterjed, beleértve a könyvelést; könyvvizsgálatot; etikai és adózási kérdéseket; költségvetési számvitelt; vállalati jogot; bankok, biztosítótársaságok valamint tőkepiacok területét; vezetői számvitelt; valamint a szakma szabályozására és fenntarthatóságára vonatkozó kérdéseket.

A FEE főbb feladatait munkacsoportok látják el, míg egy-egy speciális feladat ellátására ad-hoc munkacsoportokat állítanak fel. Ezen feladatok hatékonyabb elvégzése érdekében a FEE számos szervezettel együttműködik az Európai Unióban, különös tekintettel az Európai Bizottságra. Vezető szerepet tölt be a standardok harmonizálásában, egységes irányelvek kidolgozásában és a szakmai közvélemény formálásában az Európai Unión belül, ezen felül számos kiadvánnyal illetve útmutatással segíti az adózás valamint a kis és középvállalkozások területén érintetteket.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a FEE megalakulásától kezdve levelező tagja a szervezetnek, míg 2002 decemberétől teljes körű tagjává vált, s képviselőt jelölhetett a FEE elnökségébe. E tisztet jelenleg dr. Ladó Judit, a kamara szakmai alelnöke látja el.

Betöltés...
X