Új konzultációs kérdés beküldése

Tisztelt Könyvvizsgáló!

Új konzultációs kérdését az alábbi ŰRLAP hiánytalan kitöltésével teheti fel és küldheti be a Konzultációs Szolgálathoz. Az ŰRLAP kitöltésével és kérdésének feltevésével kapcsolatban kérjük, vegye figyelembe az alábbiakat:

 1. Téma
  A konzultációs szolgáltatás elsősorban a könyvvizsgálati- és számviteli kérdésekben, illetve adózási kérdésekben a könyvvizsgálatok során felmerülő szakmai problémák körére terjed ki. A konzultációs szolgáltatás nem terjed ki elsődlegesen jogi természetű kérdésekben való álláspont kialakítására, melyek megválaszolása nélkül a kapcsolódó számviteli-, adózási- és/vagy könyvvizsgálati kérdésekre nem lehet érdemi álláspontot kialakítani.
   
 2. Összetett kérdések
  A könyvvizsgálati-, számviteli- és adózási kérdéskörökben beérkező rendkívül összetett, több szakterület ismeretét, illetve az adott egyedi ügy részletes tényállásának az ismeretét, adott esetben más szakterületek szakértőivel való egyeztetéseket és összetett szakmai megítélést igénylő kérdésekre való válaszadás is esetenként meghaladhatja a konzultációs szolgáltatás kereteit, annak megcélzott konzultatív jellegét. Az ilyennek ítélt kérdések vonatkozásában a Szakértői Bizottság elnöke dönti el, hogy a beérkezett kérdés a konzultációs szolgálat részéről válaszadásra befogadható vagy vissza kell utasítani a válaszadást.
   
 3. Pontos esetleírás
  Ahhoz, hogy a konkrét kérdésre a konzultációs szolgálat szakértője releváns érdemi választ tudjon kidolgozni, rendkívül fontos az ŰRLAP-on a tényállás minél pontosabb leírása és ismertetése, valamint a kérdés(ek) egyértelmű, pontos és szabatos megfogalmazása.
   
 4. Hiánypótlás
  Hiányosan kitöltött ŰRLAP esetén a konzultációs szolgálat felkéri a kérdést beküldő könyvvizsgálót a hiányosság pótlására. Amennyiben a könyvvizsgáló a hiánypótlásnak nem tesz eleget, úgy a kérdése nem kerül befogadásra, így szakértőhöz sem kerül továbbításra.
   
 5. Saját válasz fontossága
  Az ŰRLAP azon részét is kérjük kitölteni, ahol a könyvvizsgáló saját válaszának ismertetését kérjük. Sajnos nem elfogadható, ha ide csak azt írják: „Nem tudom a választ.”
   
 6. Korábbi szakértői válaszok áttekintése
  A konzultációs szolgálat egyes válaszait, amelyek a témájuk miatt a könyvvizsgálók szélesebb körének érdeklődésére tarthatnak számot a Szakértői Bizottság a kamara honlapján,  a Kérdések és válaszok menüpontban, anonim módon, csak a kamarai tagok számára elérhetően közzéteszi. Így a konzultációs szolgálat honlapon elérhető korábbi válaszai között előfordulhatnak olyanok, amelyek az Ön szakmai kérdésére esetleg választ nyújthatnak, illetve segítik Önt a szakmai tovább gondolkodásban. Ezért új konzultációs kérdésének a feltevése előtt kérjük, tekintse meg a honlapon már közzé tett kérdéseket és az arra adott szakértői válaszokat, és csak abban az esetben tegyen fel új kérdést, ha az Ön kérdésére a honlapon hasonló témában megtalálható korábbi szakértői válaszok nem adnak választ.

Amennyiben új konzultációs kérdést szeretne feltenni, kérjük, először jelentkezzen be a kamara oldalára az ügyfélkapus jelszavával!

     

Szakértõi bizottság

  

KONZULTÁCIÓS KÉRDÉS BEKÜLDÉSE

Csak tagok vehetik igénybe a konzultációs szolgálatot!

Betöltés...
X