Tájékoztatás a Magyar Mérnöki Kamara ingyenes energetikai tanácsadásáról
2022.04.28 12:38

Ezúton szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét a Magyar Mérnöki Kamara ingyenesen igénybevehető energetikai tanácsadó szolgáltatására, amelynek célja, hogy megkönnyítse ügyfeleinek döntéshozatalát energiahatékonysági intézkedésekkel kapcsolatos kérdésekben.

tovább...
Pályázati felhívás - Egyeztető Testület választott tagja
2022.04.27 17:11

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a Magyar Könyvvizsgálói Kamara pályázatot hirdet az Egyeztető Testülete választott tagja tisztségének betöltésére.
A pályázat benyújtási határideje 2022. június 6.

tovább...
A közelmúltban a honlapon megjelentetett hasznos és érdekes konzultációs válaszokról, bizottsági iránymutatásokról
2022.04.26 08:56

A szakértői bizottság örömmel ajánlja a könyvvizsgáló kollégák figyelmébe a kamarai honlap rendszeres figyelemmel kísérését, ahol a közelmúltban többféle formában jelentetett meg a bizottság olyan aktuális, és általános érdeklődésre számot tartó témákat érintő szakmai álláspontokat, melyek nagy segítségére lehetnek több könyvvizsgálónak a jelenleg zajló, a 2021. évi beszámolók könyvvizsgálatának fő időszakában, illetve akár a későbbiekben is.
 

tovább...
Pályázati felhívás - Okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására
2022.04.27 16:14

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara pályázatot hirdet okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására

tovább...
Átmenetileg szünetel az ügyfélkapus bejelentkezési lehetőség honlapunkon informatikai átállás miatt
2022.04.01 13:39

Tájékoztatni szeretnénk a kamarai tagságot arról, hogy a kamara informatikai ügyviteli rendszerátállása miatt a kamarai honlapon az ügyfélkapus bejelentkezési lehetőség 2022. április 1-je 20 óra és 2022. április 4-e 12 óra között átmenetileg szünetel.

tovább...
Pályázati felhívás – kötelező szakmai továbbképzés általános területén oktatói feladatokra
2022.03.31 17:43

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara pályázatot hirdet a könyvvizsgálói kötelező szakmai továbbképzés oktatói tevékenysége ellátására, 2022. június 1-től - 2027. június 30. közötti időszakra. A nyertes pályázók nyilvántartásba vételüket követően oktatási feladatok végzésére az oktatói felkészítésen történő részvétel után jogosultak.

tovább...
Pályázati felhívás - Könyvvizsgálói közfelügyeleti hatóság által igénybe vehető szakértők számára
2022.04.01 16:08

Tájékoztatjuk tagjainkat, a könyvvizsgálói közfelügyeleti feladatokat ellátó hatóság pályázati felhívásáról, amely a hatóság által igénybe vehető szakértők számára került kiírásra. A jelentkezés benyújtásának határideje: 2022. április 15.

tovább...
Könyvvizsgálók lapja
2022.03.25 15:38

februári lapszám Elérhető a Könyvvizsgálók lapja legújabb száma. A márciusi számban az alábbi témákról tájékozódhatnak:

  • Oktatási Bizottság 2022. évi feladatai
  • Ukrán-orosz konfliktus hatásai a könyvvizsgálatra
  • Oktatási Központ szakmai rendezvényei, nyereményakciója
  • Nemzetközi kitekintés

A Nemzetközi kitekintés keretében számos összefoglalót állítottunk össze partnereink publikációi közül.

tovább...
Pályázati felhívás - Közfelügyeleti minőségellenőrzési speciális szaktudással rendelkező közreműködők számára
2022.04.01 11:59

A könyvvizsgálói közfelügyeleti feladatokat ellátó hatóság pályázati felhívást tesz közzé a közfelügyeleti minőségellenőrzési eljárásokban részt vevő, speciális szaktudással rendelkező közreműködő személyek számára. A jelentkezés benyújtásának határideje: 2022. április 15.

tovább...
Közúti áruforgalmi engedély és autóbusszal végzett személyszállítási engedély kiadásához könyvvizsgálói nyilatkozat egyéni vállalkozó fuvarozók esetén
2022.03.23 12:28

A Szakértői bizottság az alábbi közleményben teszi közzé álláspontját a közúti áruforgalmi engedély, illetve az autóbusszal végzett személyszállítási engedély kiadásához szükséges, jogszabályban előírt könyvvizsgálói nyilatkozat kiadásával kapcsolatban.

tovább...
Szakmai segédanyag a jogszabályban előírt könyvvizsgálati feladatok, illetve nem jogszabályban előírt feladatok értelmezéséhez
2022.03.17 17:39

A Szakértői Bizottság kidolgozott egy olyan összeállítást, melyben megkísérelte összegyűjteni a különféle jogszabályokban előírt szerteágazó, és sok esetben a jellegüket tekintve is nagyon különböző azon könyvvizsgálói feladatokat, melyek jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységnek minősülnek. Ezen túlmenően a bizottság egy másik listába azokat az ismertebb könyvvizsgálói feladatokat gyűjtötte össze, melyek nem alapulnak jogszabályi előíráson, de a könyvvizsgálók gyakran kapnak felkérést ilyen jellegű feladatok elvégzésére.

tovább...
Szabad helyek a Fővárosi Szervezet informatikai képzésein
2022.03.17 18:07

A Fővárosi Szervezet a maximális biztonsági előírások betartásával 2022. márciusától újraindítja tantermi informatikai továbbképzéseit, témánként 1 – 1 napos (8 órás) tanfolyammal. A képzésekre nem csak fővárosi kamarai tagokat, hanem más területi szervezet tagjait-, illetve külsős résztvevőket (pl. könyvvizsgáló asszisztens) is fogad.
Ezúton hívjuk fel figyelmét több hasznos – többek között Excel, Excel Power Pivot, Word Master, PDF készítő-szerkesztő – témákban szervezett márciusi és árilisi tanfolyamok szabad helyeire.

tovább...
Az ukrán-orosz konfliktus hatásai az éves beszámolók könyvvizsgálatára
2022.03.17 17:37

Az ukrán-orosz konfliktus eszkalálódása és a válaszul életbelépő nemzetközi szankciók hatása a gazdasági élet számos területén jelentkezik világszerte és Magyarországon is. A jelenlegi helyzet miatt a könyvvizsgáló szakmának ismét komoly kihívásokkal kell szembenéznie, a két évvel ezelőtti koronavírus járvány kitöréséhez hasonlóan.

tovább...
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara segítséget nyújt az ukrajnai válság rászorulóinak
2022.03.04 14:36

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara mélyen átérzi az ukrajnai válságban bajbajutottak és rászorulók helyzetét a jelenlegi krízisben. Így a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöksége 2022. március 4-ei ülésén úgy határozott, hogy a humanitárius válság érintettjeinek megsegítésére 5 millió forint támogatást nyújt a Magyar Vöröskereszten keresztül.
Kérjük a tisztelt könyvvizsgáló kollégáinkat, hogy lehetőségük szerint Önök is támogassák a rászorultakat.

tovább...
Egységes Elektronikus Beszámolási formátumban (ESEF) készült pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó könyvvizsgálói jelentés
2022.02.24 18:24

Mint azt korábbi közleményeinkben jeleztük, az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által kidolgozott egységes elektronikus beszámolási formátumot (ESEF) a szabályozott piacra bevezetett értékpapírok kibocsátóinak kell alkalmazniuk pénzügyi kimutatásaikra. Tagállami hatáskörben meghozott döntés alapján Magyarországon az ESEF kötelező alkalmazásának a bevezetése az érintett gazdálkodói kör számára egy évvel el lett halasztva, így a szabályozás értelmében az érintett társaságoknak 2021. január 1-jével kezdődő üzleti évi pénzügyi beszámolójukra kell először alkalmazniuk az ESEF előírásokat.

tovább...
Betöltés...
X