Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Emlékplakett

Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért EmlékplakettA 2017-ben, a jubileumi év tiszteletére alapított Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Emlékplakett azoknak a leköszönő kamarai tisztségviselőknek, országos és területi szervezeti elnökségi tagoknak adományozható, akik a kamarában tisztséget már nem töltenek be, továbbá megbízatásuk ellátása során kiemelkedő érdemeket szereztek és ezzel hozzájárultak a kamara, illetve a könyvvizsgálói szakma fejlődéséhez, hírnevének növeléséhez. 2019-ban Puskás Istvánnak ítélte oda e megtiszteltetést jelentő elismerést az elnökség.

  

Az elismerés feltétele, hogy a fent nevezett tisztséget legalább 6 hónapig be kell tölteni.

A korábbiakban Baranyai Magdolna, Gáberné Szellem Éva, Molnár István, Seres Péter, Szabó Zsuzsanna, Vágvölgyi László, valamint Kállay Ferenc vehették át a díjat.

  

2019-ban Puskás István vehette át a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Emlékplakett díjat.

Puskás István

Puskás István 1971 diplomázott a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (a mai Corvinus) Ipar karán, Közlekedési szakon. Számítógépes rendszerszervező és anyaggazdálkodási szakközgazdasági képesítést is szerzett 1975-ben. 1992 óta okleveles könyvvizsgáló. Több nyelven beszél.

Pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte műsorszervezőként, majd iparvállalatokhoz vezetett útja: 1972-től dolgozott számítóközpontban programozó-szervezőként és belső ellenőrként, és gyógyszergyárban anyaggazdálkodóként. 1978-ban került főkönyvelő pozícióba, ahonnan gazdasági vezetőként folytatta tevékenységét.

Könyvvizsgáló kollégái a PricewaterhouseCoopers-nél eltöltött 28 éves könyvvizsgálói pályafutása során találkozhattak vele. A PwC-nél több száz könyvvizsgálati munkában vett részt, illetve irányította a vizsgálatokat nagyobb ügyfeleknél.

1997-től Kamarai tag, részt vett a Minőség-ellenőrzési Bizottság munkájában minőség-ellenőrként, majd 2008-tól 2011-ig volt a Minőség-ellenőrzési Bizottság elnöke. 2017-ben vonult nyugdíjba, és ezzel egy időben befejezte az aktív könyvvizsgálói tevékenységét is.

  

  

Az elnökség 2018-ban Kállay Ferencnek ítélte oda munkája elismeréseként a díjat.

Kállay Ferenc

Kállay Ferenc 1977-ben diplomázott agrármérnökként a Debreceni Agrártudományi Egyetemen, ezt követően Vállalat Gazdálkodási Szakmérnöki diplomát és mérlegképes könyvelői képesítést, később Okleveles Adótanácsadói, majd okleveles könyvvizsgálói képesítést is szerzett. 2002-ben az elsők között jelentkezett a Nemzetközi Adószakértői tanfolyamra, amit 2004-ben sikeresen el is végzett.

Az Agrártudományi Egyetem elvégzését követően növénytermesztési gyakornok volt Törökszentmiklóson. Ezután a Hajdúszovát Mezőgazdasági Szövetkezetben tevékenykedett először üzemgazdászként, majd főkönyvelőként. Ezt követően a Debreceni Agrártudományi Egyetem Tangazdaságánál, illetve a jogutód Agrárgazdaság Kft-nél volt közgazdasági igazgató. 2001-től már a saját könyvvizsgáló társaságában végzi a könyvvizsgálói tevékenységet, mint a Magyar Könyvvizsgáló Kamara által regisztrált kamarai tag könyvvizsgáló.

2002 decemberében a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Szakértői Bizottságának tagjává választottak, amelynek 2016. decemberéig volt tagja.

Számos cikket publikált, a kamara által megjelentetett módszertani útmutatók java része átfutott a kezei között. Szekcióvezető volt az Országos Könyvvizsgálói Konferencián, részt vett a közúti áruforgalmi engedélyhez szükséges könyvvizsgálói nyilatkozat kidolgozásában, valamint az egyes személyek könyvvizsgálatra vonatkozó kötelezettségéről szóló jogszabályokat tartalmazó tájékoztató anyag összeállításában.

  

Kapcsolódó anyagok

 

Betöltés...
X