Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Emlékplakett

A 2017-ben, a jubileumi év tiszteletére alapított Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Emlékplakett azoknak a leköszönő kamarai tisztségviselőknek, országos és területi szervezeti elnökségi tagoknak adományozható, akik a kamarában tisztséget már nem töltenek be, továbbá megbízatásuk ellátása során kiemelkedő érdemeket szereztek és ezzel hozzájárultak a kamara, illetve a könyvvizsgálói szakma fejlődéséhez, hírnevének növeléséhez.

Az elismerés feltétele, hogy a fent nevezett tisztséget legalább 6 hónapig be kell tölteni. A 2017. évi díjazottak Baranyai Magdolna, Gáberné Szellem Éva, Molnár István, Seres Péter, Szabó Zsuzsanna és Vágvölgyi László voltak.

Az elnökség 2018-ban Kállay Ferencnek ítélte oda munkája elismeréseként a díjat.

Kállay Ferenc

Kállay Ferenc 1977-ben diplomázott agrármérnökként a Debreceni Agrártudományi Egyetemen, ezt követően Vállalat Gazdálkodási Szakmérnöki diplomát és mérlegképes könyvelői képesítést, később Okleveles Adótanácsadói, majd okleveles könyvvizsgálói képesítést is szerzett. 2002-ben az elsők között jelentkezett a Nemzetközi Adószakértői tanfolyamra, amit 2004-ben sikeresen el is végzett.

Az Agrártudományi Egyetem elvégzését követően növénytermesztési gyakornok volt Törökszentmiklóson. Ezután a Hajdúszovát Mezőgazdasági Szövetkezetben tevékenykedett először üzemgazdászként, majd főkönyvelőként. Ezt követően a Debreceni Agrártudományi Egyetem Tangazdaságánál, illetve a jogutód Agrárgazdaság Kft-nél volt közgazdasági igazgató. 2001-től már a saját könyvvizsgáló társaságában végzi a könyvvizsgálói tevékenységet, mint a Magyar Könyvvizsgáló Kamara által regisztrált kamarai tag könyvvizsgáló.

2002 decemberében a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Szakértői Bizottságának tagjává választottak, amelynek 2016. decemberéig volt tagja.

Számos cikket publikált, a kamara által megjelentetett módszertani útmutatók java része átfutott a kezei között. Szekcióvezető volt az Országos Könyvvizsgálói Konferencián, részt vett a közúti áruforgalmi engedélyhez szükséges könyvvizsgálói nyilatkozat kidolgozásában, valamint az egyes személyek könyvvizsgálatra vonatkozó kötelezettségéről szóló jogszabályokat tartalmazó tájékoztató anyag összeállításában.

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X