Kamarai hírek

Rendkívüli könyvakció a Wolters Kluwer kínálatából tagjainknak
2020.11.30.

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy szakmai partnerünk, a Wolters Kluwer Kft. 2020. évi végi rendkívüli könyvakciója keretében rengeteg kiváló könyvet válogatott be akciós csomagjába, melyet kedvezményesen nyújt tagjainknak.

tovább...
Cikkajánló – Nyakunkon az e-fizetés határideje
2020.11.25.

A cikkajánlónkban Prof. Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkárának cikkére szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét. Legkésőbb 2021. januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlói számára, a kereskedelmi törvény módosítása nyomán. Ez közel 60 ezer kereskedőt érint, akik az átálláshoz kapcsolódó döntéseik meghozatalához gyakran a könyvelőik, könyvvizsgálóik szakmai tanácsait kérik.

tovább...
Miniszteri kitüntetésben részesült Siklós Márta, az MKVK Adótagozat elnöke
2019.12.20.

Örömmel tájékoztatjuk a könyvvizsgáló kollégákat, hogy Siklós Márta, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Adótagozatának elnöke miniszteri kitüntetésben részesült, melyet 2019.december 6-án, a Vállalkozók Napján vett át Varga Mihály Pénzügyminisztertől. Siklós Márta több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként kapta a „Magyar Gazdaságért Díjat”.

tovább...
Dr. Kandrács Csaba, az Magyar Nemzeti Bank újonnan megválasztott alelnöke, látogatást tett a Kamarában
2019.11.21.

2019. október 11-én a Magyar Könyvvizsgáló Kamarában tett látogatást Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019. október 2-ától megválasztott alelnöke, akit Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály alelnök, dr. Makai Dániel, főtitkár és Agócs Gábor, a Pénz és Tőkepiaci Tagozat elnöke fogadott. A jó hangulatban telt találkozón a résztvevők egyetértettek abban, hogy az eddig is jó kapcsolatokat ápoló két szervezetnek közösek az érdekeik a pénzügyi szektor szakmai színvonalának erősítésében.

tovább...
Kínai delegáció látogatása a Kamarában
2017.10.26.

Az idén megrendezett nemzetközi konferencia után is a Kamara folyamatosan bővíti tovább nemzetközi szintű együttműködését más országok szakmai kamaráival, a tapasztalatcsere érdekében. Ennek keretében 2017. október 16-án a Kamara, székhelyén fogadta Kína Henan Tartománya delegációját, akik magyarországi szakmai látogatásuk keretében kérték erre fel Dr. Pál Tibor elnök urat.
 

tovább...
Jubileumi rendezvény
2017.10.17.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara vezetősége a jubileumi év alkalmából 2017. október 13-án jubileumi rendezvényt tartott. A rendezvényen a kamara jelenlegi és egykori vezetőin kívül jelen voltak az életműdíjjal kitüntetettek, valamint a szakma egyéb kiválóságai is.

tovább...
Személyes bemutatkozó oldal
2017.02.28.

A kamara erősíteni szeretné a könyvvizsgálók jelenlétét a világhálón, ezért újfajta megjelenési lehetőséget biztosít honlapján tagjai számára. A ’Személyes bemutatkozó oldal’ használatával a törvény által előírt, közérdekből nyilvános tagi adatlapon kívül tagjaink személyes bemutatkozó szöveget, referenciákat, profilképet (vagy akár képgalériát), önéletrajzot stb. is közzétehetnek magukról.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban
2016.06.28.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Barsi Éva szakmai alelnök és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök június 23-án bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM), ahol Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár fogadta a kamara képviselőit.

tovább...
Egyeztetés a Pénzügyi Ágazati Közfelügyeletről
2016.06.06.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a tervezett Pénzügyi Ágazati Közfelügyelettel kapcsolatban vitaanyagot állított össze és küldött meg a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, valamint az érintett szakmai szervezeteknek. A vitaanyagra a válaszként az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Könyvelők Országos Egyesülete, Minőségi Könyvelők Klubja Egyesülete, Számviteli Szakemberek Egyesülete, a Könyvelőirodák Országos Szövetsége, valamint a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai koncepció címmel megfogalmazta véleményét, amelyben a részletekről – például az adószakértői minősítés tervezett megszüntetéséről is véleményt alkotva - nem támogatta a Pénzügyi Ágazati Közfelügyelet létrehozását.

tovább...
Gazdasági háttértudományok képzés - 2016.05.25.
2016.06.03.

Gazdasági háttértudományok témakörben tartottak képzést a Debreceni Ítélőtáblán. A Magyar Könyvvizsgálói Kamarát Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök képviselte.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Magyar Nemzeti Banknál
2016.04.08.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök, Barsi Éva szakmai alelnök, és Agócs Gábor a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnöke április 4-én, hétfőn bemutatkozó látogatást tett a Magyar Nemzeti Banknál, ahol Dr. Windisch László alelnök és Keresztes Tamás igazgató fogadta őket. A felek elkötelezettek a szakmai együttműködésre és fontosnak tartják a kapcsolatok bővítését.

tovább...
A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál
2016.03.09.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök március 7-én, hétfőn bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, ahol Tamásné Czinege Csilla Adószakmai Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkár fogadta őket. A felek elkötelezettek a szakmai együttműködésre és fontosnak tartják a kapcsolatok bővítését.

tovább...
Találkozó az ICAEW európai igazgatójával
2016.03.04.

2016. február 29-én a kamarába látogatott Martin Manuzi, az ICAEW európai igazgatója, hogy főként minőség-ellenőrzés és oktatás terén együttműködés lehetőségeiről tájékozódjon. A kamarát Dr. Pál Tibor elnök, Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök és Barsi Éva szakmai alelnök képviselte.

tovább...
A kamara új vezetésének találkozója az Állami Számvevőszék elnökével
2016.02.29.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Horváth Bálint kommunikációs és kapcsolattartási vezető társaságában bemutatkozó látogatáson fogadta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elmúlt év decemberében megválasztott új vezetését. A kamarai kezdeményezésre létrejött 2016. február 26-i találkozón Pál Tibor elnök, Barsi Éva szakmai alelnök, Hegedűs Mihály oktatási alelnök, valamint Printz János a költségvetési tagozat elnöke képviselte a könyvvizsgálók szervezetét.

tovább...
Az Év Könyvelője 2015 és Az Év Adótanácsadója 2015
2016.02.10.

2015-ben a PENTA UNIÓ Zrt. már negyedik alkalommal szervezte meg „Az Év Adótanácsadója” szakmai versenyt, melynek szakmai támogatói a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja, az RLB-60 Bt. (ügyviteli szoftver) és az Önadózó szaklap voltak.

tovább...
„A kamara jövőjéről akkor lehet beszélni, ha tisztában vagyunk a jelenével” - beszámoló Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár elnökségi ülésen elhangzott beszédéről
2016.02.10.

A kamara újonnan megválasztott elnöksége első ízben 2016. január 22-én ülésezett, mely ülésnek a díszvendége Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára volt. A helyettes államtitkár átfogó képet vázolt fel a könyvvizsgálat helyzetéről, a várható jogszabályi változásokról, valamint a minisztérium kamarával szemben támasztott elvárásairól.

tovább...
Kamarai részvétel a kecskeméti jogásznapon
2016.02.10.

Február 5-én rendezte meg a Kecskeméti Jogásznapot a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete, a Kecskeméti Törvényszék, a Közép-Magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Kecskeméti Törvényszék Dísztermében. A Magyar Könyvvizsgálói Kamarát Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök képviselte.

tovább...

Betöltés...
X