A kamara vezetőinek látogatása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Barsi Éva szakmai alelnök és Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök június 23-án bemutatkozó látogatást tett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM), ahol Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár fogadta a kamara képviselőit.

A találkozón a kamara vezetői tájékoztatást adtak a kamara és a szakma aktuális helyzetéről, vázolták az új vezetés programját, kitértek a minőséggel és az informatikával kapcsolatos elképzelésekre. Utaltak a könyvvizsgálói díjak megállapításánál, a könyvvizsgálatra vonatkozó közbeszerzések elbírálásánál felmerülő kérdésekre és lehetséges megoldásokra, a közfelügyeleti összefüggésekre. A kamara képviselői javaslatot tettek arra, hogy a könyvvizsgálói tevékenység kerüljön ki a közbeszerzési törvény hatálya alól.

Dr. Fónagy János elmondta, hogy az NFM a felügyelete alatt működő állami vállalatok révén, a felhasználói oldalon kapcsolódik a kérdéskörhöz. Szerinte a jó könyvvizsgáló biztosítékot jelent a tulajdonosnak. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a közbeszerzési törvény szerepel az őszi jogalkotási menetrendben.

A résztvevők a stratégiai partnerségi megállapodásban foglalt témaköröket áttekintve egyetértettek abban, hogy az állami tulajdonú gazdasági társaságok könyvvizsgálóinak kiválasztása során a Magyar Könyvvizsgálói Kamara külön névsort nem állít össze, de a megválasztandó könyvvizsgálókról azok hozzájárulása esetén, előzetes kérésre tájékoztatást nyújt.

A felek továbbra is fontosnak tartják a szakmai egyeztetéseket, indokolt esetekben készek újabb megbeszéléseket folytatni a tárca és a kamara közös ügyeiről.

Betöltés...
X