Együtt élni a céggel! – Üzleti mentor, a jövő szakembere

Tagjaink figyelmét kívánjuk felhívni a BGE új képzésére, mely a magyar vállalatok kb. 98%-át kitevő kkv szektor támogatását, életképességének növelését kívánja elősegíteni. A BGE évtizedek óta aktív és szoros kapcsolatokat ápol a hazai kkv szektorral. Számos nemzetközi és hazai projekt résztvevője, tananyagok, képzések fejlesztője. Üzleti mentorálási témájú projektjeik eredményei alapján - reflektálva a piaci igényekre - 2022 tavaszától a BGE elindítja üzleti mentor szakirányú továbbképzését.

A magyar vállalatok kb. 98%-a a kkv szektorba tartozik. Jelentős mértékben teremtenek hozzáadott értéket: hozzájárulnak a foglalkoztatottsághoz, a vállalatok versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú vállalkozói szellem és innováció nélkülözhetetlen forrását jelentik. Ugyanakkor felgyorsult világunkban a vállalkozások tulajdonosai és vezetői kihívásokkal néznek szembe: a folyamatok egyre komplexebbek, a kollégák gyorsan cserélődnek, a vezetők pedig egyre kevésbé tudják teljes mélységében átlátni és megérteni gazdálkodásukat. A kkv-k „születési és halálozási” rátája alapján mostanra nagyon úgy tűnik, hogy a vállalkozások fennmaradását, életképességét támogatni szükséges. A vállalatok tulajdonosainak és vezetőinek szemszögéből tekintve, az üzleti mentorok megjelenése és elterjedése hozzájárulhat a vállalatvezetési szemlélet és kultúrája fejlődéséhez, egy tudatosabb és megalapozottabb cégfejlesztéshez. Ez pedig hosszútávon nem csak az adott cég, hanem a teljes kkv szektor megerősödését eredményezheti.

De mit jelent mentorálás? Ki az üzleti mentor és mit csinál pontosan?

Az üzleti mentor nem tanácsadó vagy olyan szakember, aki kiszámolja, megmondja a vállalat tulajdonosának, vezetőjének az adott helyzetben megfelelő választ. Ehelyett együtt él a céggel, ismeri annak vezetőjét. Segíti a megújulásban, fejlődésben az adott személyt és vállalatát, kérdéseivel rávilágít az innováció, az előrelépés és az egyéni fejlődés lehetőségeire. Emellett releváns szakmai tapasztalata révén együtt gondolkozik és dolgozik a vezetővel olyan üzletviteli, gazdasági kérdésekben is, ahol a vezető úgy érzi, hogy elakadt, nem tud, vagy nem mer döntéseket hozni. Az üzleti mentor lényegében egy coach és egy gazdasági szakember ötvözete, aki biztosítja azt a gazdasági-szakmai hátteret, amelyben a vezető szakmailag helytálló következtetéseket vonhat le, és döntéseket hozhat meg.

Üzleti mentor képzés a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A BGE évtizedek óta aktív és szoros kapcsolatokat ápol a hazai kkv szektorral. Számos nemzetközi és hazai projekt résztvevője, tananyagok, képzések fejlesztője. Üzleti mentorálási témájú projektjeinek eredményei járultak hozzá ahhoz, hogy - reflektálva a piaci igényekre - 2022 tavaszától elindítja az üzleti mentor szakirányú továbbképzést. A képzés célja, hogy a jelentkezők megismerjék az üzleti mentorálás folyamatát, eszköztárát és ezáltal képessé váljanak a fejlesztési folyamatok külső szereplőként történő facilitására. A képzésben résztvevők olyan szakemberré válnak, akik hozzájárulnak egy tudatosabb és megalapozottabb cégfejlesztéshez. A képzés tréning jellegű és gyakorlat-orientált, hiszen tapasztalattal rendelkező és vállalkozásokkal foglalkozó szakemberek oktatnak.

A képzésről és a jelentkezésről további információ a Budapesti Gazdasági Egyetem Üzleti mentor képzési oldalán található.

  

Betöltés...
X