Dr. Kandrács Csaba, az Magyar Nemzeti Bank újonnan megválasztott alelnöke, látogatást tett a Kamarában

2019. október 11-én a Magyar Könyvvizsgáló Kamarában tett látogatást Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019. október 2-ától megválasztott alelnöke, akit Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály alelnök, dr. Makai Dániel, főtitkár és Agócs Gábor, a Pénz és Tőkepiaci Tagozat elnöke fogadott. A jó hangulatban telt találkozón a résztvevők egyetértettek abban, hogy az eddig is jó kapcsolatokat ápoló két szervezetnek közösek az érdekeik a pénzügyi szektor szakmai színvonalának erősítésében.

A felek áttekintették az elmúlt időszak szakmai kapcsolatait, kifejezték szándékukat, hogy a továbbiakban is szorosan együttműködnek a korábban megkötött együttműködési megállapodás szerint, többek között, a kölcsönös információátadásban, szakmai és módszertani kérdések, feladatok megoldásában, a szakmai továbbképzések, oktatások szervezésében.

A résztvevők, az egyes szakmai – különös tekintettel a digitalizáció térnyerésével kapcsolatos – kérdésekre is kitérve, áttekintették a kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. Dr. Kandrács Csaba az MNB pénzügyi szervek felügyeleti tevékenységével és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tapasztalatairól tájékoztatta a kamara munkatársait. Az egyeztetés végén a felek kiemelték, hogy továbbra is szükségesnek tartják a rendszeres személyes találkozásokat.

  

Betöltés...
X