Kínai delegáció látogatása a Kamarában

Az idén megrendezett nemzetközi konferencia után is a Kamara folyamatosan bővíti tovább nemzetközi szintű együttműködését más országok szakmai kamaráival, a tapasztalatcsere érdekében. Ennek keretében 2017. október 16-án a Kamara, székhelyén fogadta Kína Henan Tartománya delegációját, akik magyarországi szakmai látogatásuk keretében kérték erre fel Dr. Pál Tibor elnök urat.
 

A Shaolin templomnak, a híres Yin város romainak, valamint több kínai történelmi fővárosnak helyt adó, Kína 5. legnagyobb provinciális gazdaságát jelentő Sárga folyó menti Henan tartományi delegáció részéről az igazgató személyében Wang  Zhongshan Úr volt jelen, akit több, vezető beosztású kollégája kísért el.

A küldöttség részletekbe menően érdeklődött a könyvvizsgálói szektor érdekképviseleti és felügyeleti feladatait ellátó kamarai rendszer iránt, a könyvvizsgálók munkavégzésének jogszabályi és piaci feltételei felől, a szakma felügyeletéről, a könyvvizsgálói képzésről és a folyamatos szakmai továbbképzési rendszerről, valamint a kamara és a pénzügyi szektor felügyeletét gyakorló szervezetek közötti együttműködésről.
A delegáció kiemelte, hogy a kínai állam rendkívül fontosnak tartja a könyvvizsgálat és a kapcsolódó felügyeleti rendszer folyamatos fejlesztését, a külföldi tapasztalatok megismerését és az azokból történő építkezést, azok megfelelő átültetése lehetőségének szüntelen vizsgálatát. A küldöttség bemutatta saját szakmai gyakorlatát, ismertetve a kínai szabályozási rendszert, rámutatva az érdekes rendszerbeli különbségekre és a közös szemléletben megmutatkozó hasonlóságokra.

Zhongshan Igazgató Úr a egyeztetés végén köszönetét fejezte ki a találkozó létrejöttét illetően, kifejezte megelégedését a számos hasznos információ vonatkozásában és a további együttműködés jegyében jelezte, hogy a Kamara oktatási és könnyvizsgálói jelentés kiadási szakmai tapasztalatai megismerése tekintetében bízik kamaráink további eredményes tapasztalat cseréjében.
 

Betöltés...
X