Beszámoló az Informatikai Tagozat alakuló üléséről

A kamara elnöksége 2010 szeptember 15-i kibővített ülésén jóváhagyta az Informatikai Tagozat létrehozására tett előterjesztést. Az Informatikai Tagozat a szakmai munka színvonalának emelése, összehangolása, a könyvvizsgálati szakma hírnevének növelése, ezen belül a könyvvizsgálatokat támogató informatikai módszerek feltárása, fejlesztése és elterjesztése érdekében kíván működni. Az Informatikai Tagozat tagja lehet bármely kamarai tag, aki egyetért annak ügyrendjével (lentebb letölthető).

Az Informatikai Tagozat várja valamennyi érdeklődő könyvvizsgáló jelentkezését, aki úgy véli, hogy az informatikai módszerek, eljárások fejlesztése

  • szolgálja a szakmai érdekeket,
  • megkönnyíti a dokumentációk elkészítését,
  • szeretné megismerni az újabb lehetőségeket,
  • tájékozódni kíván a magyar könyvvizsgálói programok között,
  • kitekintést szeretne kapni a nemzetközi alkalmazásokról,
  • esetleges tapasztalataikkal segíteni szeretné a módszertani fejlesztéseket.

Az alakuló ülésre 2010. december 14-én került sor Budapesten, melyre az addig jelentkezett több, mint 100 fős tagság fele el is jött.

A rendezvényt Bősze András, a kamara főtitkára nyitotta meg. Reményét fejezte ki, hogy ez a tagozat betölti a könyvvizsgálói munka megkönnyítését segítő szoftverek elterjesztését, fejlesztését. Elmondta, hogy a tagozati tagság lényege az önkéntesség, elkötelezettség, és egymás szakmai fejlesztésének elősegítése.

Az alakuló ülés első pontjaként a megjelentek az Ügyrendet fogadták el, majd megválasztották a 8 tagú elnökséget is.

Az alakuló ölés után a tagozat megtartotta első, előadásokkal egybekötött rendezvényét is.

 

Betöltés...
X