Könyvelői tagozat – alakulóban a kamara új szakmai tagozata

A 2009-es évi adatszolgáltatásokból nyilvánvalóvá vált, hogy a kamarai tagok jelentős része egzisztenciálisan nagyobb arányban (esetenként az éves árbevételük 90%-át is meghaladó mértékben) kötődik a könyvelési szolgáltatásokhoz, mint a könyvvizsgálathoz.
A Könyvelői Tagozat megalakításának célja, hogy szakmai iránymutatást, módszertant és gyakorlati segítséget nyújtson a felelős számviteli munkához. A Tagozat javaslatokat készítene a sztenderdek összeállítására, szoftverek és módszertanok kidolgozására, illetve a könyvvezetéssel kapcsolatos jogszabályok módosítására.
Figyelem! A tagozat alakuló ülésére szóló jelentkezési határidőt november 8-ig meghosszabbítottuk!

A Tagozat megalakulásával lehetőség nyílna arra, hogy célirányos oktatással, konzultációkkal, adó- és könyvvezetési ismeretek naprakész átadásával, problémáikra adott gyors válaszokkal segítsük a könyveléssel foglalkozó kamarai tagok munkáját, és a kamara keretein belül választ adjunk szakmai kérdéseikre.

A Könyvelői Tagozat iránymutató szerepet tölthetne be a gyakorló számvitelesek szakmai munkájának irányításában és érdekképviseletében, és mindenképpen emelhetné a könyvelői szakma színvonalát.

Természetesen minden könyvvizsgáló előtt nyitva áll a tagozati tagság lehetősége, de elsősorban azon tagjaink jelentkezését várjuk, akik az elmúlt időszakban könyvviteli szolgáltatást is nyújtottak ügyfeleiknek, illetve tagjai más könyvelő, adótanácsadó egyesületnek, civil szervezeteknek, kluboknak.

Tagozatba történő belépési szándékukat az alábbi jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik a Kamarának.

Jelentkezési lap letöltése

Jelentkezésüket az alábbi címre várjuk:

E-mailben

konyveloitagozat@mkvk.hu

Faxon

473-4510

Postai úton

1373 Budapest, 5. Pf.: 587,

a borítékra kérjük, írja rá: Könyvelői Tagozat jelentkezés

 

 A Tagozat alapításának időpontja: 2009. november 13., péntek 14:00 óra.
Helyszín előreláthatóan a Kamara Főtitkári Hivatala, mely az érdeklődés nagyságától függően változhat. A pontos helyszínről az alakuló ülés előtt kiküldendő visszaigazoló e-mailben adunk bővebb felvilágosítást.

A Tagozat alakuló ülésére jelentkezni erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapus bejelentkezést követően.

Felhívjuk tisztelt kollégáink figyelmét, hogy az alakuló ülésre történő jelentkezés nem jelenti automatikusan a tagozatba történő jelentkezést is, így kérjük, tagozati jelentkezési lapot feltétlenül töltsenek ki.
Köszönjük.

Betöltés...
X