Tagozati hírek

Választási taggyűlés a Könyvelői tagozatnál
2021.12.16.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvelői Tagozata 2021. december 8-án online formában választási taggyűlést tartott, melyre az 5 éves ciklus végén került sor.

tovább...
Elérhető a Könyvelői tagozat decemberi szakmai napján elhangzott előadás prezentációja
2021.01.06.

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy 2020. december 7-én egy – remélhetőleg hagyományt teremtő – elektronikus formában megtartott tagozati rendezvényen foglalkoztunk  a könyvvizsgálaton kívül nyújtható szolgáltatásokhoz kapcsolódó szerződéses háttér problémáival. Az általános áttekintés mellett a mögöttünk lévő időszak szakmai és munkaszervezési változása által megkövetelt szerződésmódosítási pontokra fókuszáltunk.

tovább...
Meghívó a Könyvelői Tagozat online rendezvényére – Könyvviteli szolgáltatási szerződés
2020.12.02.

Tájékoztatjuk a könyvvizsgáló kollégákat és a Könyvelői Tagozat tagjait, hogy tagozatunk 2020. december 7-ére félnapos szakmai napot szervez, melyre ezúttal meghívjuk az érdeklődőket. Az elmúlt időszakban a könyvviteli szolgáltatás területén is jelentős változások mentek végbe, ezért a szakmai nap tematikáját a könyvviteli szolgáltatási szerződés köré szerveztük, hogy választ találjuk a felmerült kérdésekre és segítsük a tagozati tagok munkáját.

tovább...
PM tájékoztatója az okmánymásolatok beszerzésére vonatkozóan
2018.10.18.

A pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni fellépés miatt szükséges az adategyeztetés, amelyet mind a pénzügyi, mind a nem pénzügyi szolgáltatók (így a könyvvizsgáló szolgáltatók) meglévő ügyfelei egyszerűbben intézhetik. Többek között az új törvény alapján postai úton is pótolhatják a hiányzó dokumentumokat. A szolgáltatóknak 2019. június 26-ig kell végezniük a törvény által előírt teljes körű ügyfél-átvilágítással, ennek hiányában a szolgáltatók kötelesek lesznek az ügyfél által kezdeményezett ügyleteket megtagadni.

tovább...
Könyvelési, bérszámfejtési tevékenységre vonatkozó általános szerződési feltételek minta
2013.09.23.

Ezúton tájékoztjuk a kollégákat, hogy 2013. szeptember 13-én az MKVK Elnöksége napirendre tűzte és megtárgyalta „A kamarai tagok által nyújtott számviteli szolgáltatások színvonalának ellenőrzése; Javaslatok az adminisztrációs terhek csökkentésére” c. alatti napirendi pontot, illetve az arra általam készített és a Tagozatunk Elnöksége által megvitatott anyagot.

tovább...
Meghívó a Könyvelői Tagozat szakmai rendezvényével összekötött taggyűlésére
2012.11.07.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvelői Tagozatának Vezetősége 2012. november 8-án délutánra taggyűléssel egybekötött szakmai rendezvényt tart, amelyre szeretettel meghívja Önt.

A taggyűlés 14.00-kor kezdődik. A könyvelői tagozat akkor határozatképes, ha tagjainak legalább fele jelen van. Ha a könyvelői tagozat nem határozatképes, akkor ugyanazon napon 14:30-ra, azonos napirenddel összehívott taggyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes. (Alapszabály 410. pont)

tovább...
Vezetőségválasztás a Könyvelői tagozatnál
2011.11.18.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvelői Tagozata 2011. november 7-én vezetőségválasztást tartott.
Az alább található táblázat tartalmazza az elnökség tagjainak nevét és az általuk elért szavazati arányt.

tovább...
Vitaindító kérdések a könyvelői tagozat fórumában
2010.01.25.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy december végén beindult a kamara honlapján a fórum funkció, köztük a könyvelői tagozat fóruma.
A Fórumhoz Ön is hozzá tud szólni ügyfélkapus belépést követően.

tovább...
Megalakult az MKVK Könyvelői Tagozata
2009.11.17.

Dacára a borongós péntek délutáni időpontnak, az alakuló ülésen szép számmal jelentek meg a tagozat alapítása iránt érdeklődők. A felhívástól eltelt egy hónap alatt összegyűlt több mint 160 tag azt jelenti, hogy a könyvvizsgálati munka mellett nagy az érdeklődés a könyvelők szakmai támogatása iránt is. Az adatszolgáltatásokból is ugyanez a tendencia vezethető le évről évre: a kamarai tagok jelentős része egzisztenciálisan nagyobb arányban (esetenként az éves árbevételük 90%-át is meghaladó mértékben) kötődik a könyvelési szolgáltatásokhoz, mint a könyvvizsgálathoz.

tovább...
Könyvelői tagozat – alakulóban a kamara új szakmai tagozata
2009.11.02.

A 2009-es évi adatszolgáltatásokból nyilvánvalóvá vált, hogy a kamarai tagok jelentős része egzisztenciálisan nagyobb arányban (esetenként az éves árbevételük 90%-át is meghaladó mértékben) kötődik a könyvelési szolgáltatásokhoz, mint a könyvvizsgálathoz.
A Könyvelői Tagozat megalakításának célja, hogy szakmai iránymutatást, módszertant és gyakorlati segítséget nyújtson a felelős számviteli munkához. A Tagozat javaslatokat készítene a sztenderdek összeállítására, szoftverek és módszertanok kidolgozására, illetve a könyvvezetéssel kapcsolatos jogszabályok módosítására.
Figyelem! A tagozat alakuló ülésére szóló jelentkezési határidőt november 8-ig meghosszabbítottuk!

tovább...

Betöltés...
X