Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

Dr. Bartók Nagy András Életműdíj 2018

Immár tizenharmadik alkalommal kerül sor a Dr. Bartók Nagy András tiszteletére alapított életműdíj átadására, melynek célja elismerni egy-egy kiváló, köztiszteletnek örvendő kollegánk munkásságát, szakmai, közéleti, társadalmi tevékenységét, hozzájárulását szakmánk hírnevének gyarapításához. Az eddigi díjazottak Dr. Ladó László, dr. Gál János, dr. Borbás Máté, Hubényi Ernőné, Fekete Imréné, Újvári Géza, Zimonyi József, Dr. Tétényi Zoltán, Pozsgai Vince, Dr. Sugár Dezső, Dr. Bosnyák János, Dr. Horváth József, Trautmann Jánosné, Dr. Sztanó Imre, Dr. Pompéry Béla, Dr. Eperjesi Ferenc és Dr. Fehér Mihály voltak. A Díjazó Testület úgy döntött, hogy 2018-ban Dr. Róth Józsefnek ítéli oda az életműdíjat.

Dr. Róth József, egyetemi docens, 1970-ben szerzett könyvvitel–statisztika szakos okleveles középiskolai tanár diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Doktori fokozatát ugyanitt, 1971-ben szerezte meg, az Okleveles könyvvizsgálói képzést 1993-ban végezte el.

Generációkat tanított nagy lelkesedéssel számos felnőttképzési intézményben a számvitel és elemzés rejtelmeire.
Oktatási tevékenységét, bizottsági tagságait, szakmai munkáját lehetetlenség néhány mondatban sűríteni, könyvei, előadási, a számvitellel foglalkozó nemzedék elismert tanúja életútjának.

1970 és 2013 között a Budapesti Corvinus Egyetem Számvitel Tanszékén és a Kaposvári Egyetemen is tart számvitel-elemzés tárgyú előadásokat. Oktatott a Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében, valamint a Kamara Oktatási Központjának mérlegképes képzésében. A Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál (és jogelődjénél) 1992-óta vesz részt az okleveles könyvvizsgálói képzésben.

1991-ben tagja volt a Számviteli törvény oktatását előkészítő bizottságnak, ’92-től az Országos Számviteli Bizottságnak, 1998 és 2007 között az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Bizottság elnöke, majd 2008 és 2016 között annak tagja. 2002 és 2013 között a Mérlegképes (regisztrációs) bizottság aktív szereplője, 2004 óta a Magyar Számviteli Standard Testület tagja. Folyamatosan jelennek meg publikációi, nem találni olyan számvitelest ma Magyarországon, aki ne az általa is jegyzett tankönyvből szerezte volna tudását. Minden számviteles által ismert és gyakran forgatott a Könyvviteltan, A számvitel és mérlegelemzés alapjai, Számvitel és elemzés, Üzemgazdasági számvitel, Pénzügyi számvitel, Számvitel speciális kérdései, illetve Számviteli esettanulmányok.

Szenvedélyes horgász, szabadidejét szívesen tölti biatorbágyi tóparti házuknál pontyra „vadászva”, vagy alsómocsoládi birtokán, a szőlőben, melynek terméséből készült bort és pálinkát már számos barát, családtag és kolléga ízlelhette. Alig akad nála maximalistább, kritikusabb, vitapartner, precizitást és pontos munkát követelő szakember. A legjobb oktatók egyike, érthetően, világosan, szuggesztíven és szakszerűen magyaráz. Mindannyiunk példaképe. A kamarai vizsgákon is szigorú, de igazságos.

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X