Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Dr. Bartók Nagy András Életműdíj 2010

Az idén ötödször került sor a dr. Bartók Nagy András tiszteletére alapított életműdíj átadására, melynek célja elismerni egy-egy kiváló, köztiszteletnek örvendő kollegánk munkásságát, szakmai, közéleti, társadalmi tevékenységét, a szakma hírnevének gyarapításához való hozzájárulását. Az eddigi díjazottak Dr. Ladó László, dr. Gál János, dr. Borbás Máté és Hubényi Ernőné voltak.
A kamarai tagoktól beérkezett javaslatok alapján a Díjazó Testület 2010. július 5-i ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy az idén Fekete Imréné született Gazdag Katalin részére ítéli oda ezt a díjat.

Fekete Imréné szakmai pályafutása az OTP-nél kezdődött, ahol 12 évig dolgozott főelőadóként, majd 17 év következett az államigazgatásban, ebből 15 év a Pénzügyminisztériumban csoportvezető majd főosztályvezető helyettesi, a rendszerváltást követően pedig 2 év az Állami Számvevőszéknél főcsoportfőnök helyettesi rangban. Végül 15 éven át az Ernst & Young Kft. könyvvizsgálói igazgatóságán dolgozott könyvvizsgálóként, felelős partnerként, majd ügyvezetőként. Elsősorban biztosítók, bankok, nyugdíjpénztárak, befektetési alapok, pénz- és tőkepiaci szereplők könyvvizsgálatában vett részt.
2004-től az Országos Számviteli Bizottság alelnöke és a Magyar Számviteli Standard Előkészítő Bizottság elnöke.
Katalin meghatározó szereplője volt a könyvvizsgálat újjászületésének és újkori szerveződése elindításának. 1997 és 2002 között az elnökség, majd a szakértői bizottság tagja volt. Ezt követően 2007-ig a kamara alelnöke, tevékenyen részt vett a kamara szabályzatainak megalkotásában. Öt évig volt a FEE tanács tagja. A Szakma rovatvezetőjeként rendszeresen publikál a könyvvizsgálókat érintő kérdésekről, nemzetközi fejleményekről, új kihívásokról. Nagyszerű előadásait hallhattuk hazai és nemzetközi konferenciákon, mérlegképes könyvelői és okleveles könyvvizsgálói tanfolyamokon. A Könyvvizsgálat és ellenőrzés tankönyv társszerzője, e tárgyból vizsgaelnök. Három éve a Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság tagja.
Felkészültsége, egész életpályája, emberi magatartása méltó a díj névadójának emlékéhez.

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X