Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Dr. Bartók Nagy András Életműdíj 2014

Immár kilencedik alkalommal kerül sor a Dr. Bartók Nagy András tiszteletére alapított életműdíj átadására, melynek célja elismerni egy-egy kiváló, köztiszteletnek örvendő kollegánk munkásságát, szakmai, közéleti, társadalmi tevékenységét, hozzájárulását szakmánk hírnevének gyarapításához.
Az eddigi díjazottak Dr. Ladó László, dr. Gál János, dr. Borbás Máté, Hubényi Ernőné, Fekete Imréné, Újvári Géza, Zimonyi József, Dr. Tétényi Zoltán, Pozsgai Vince, Dr. Sugár Dezső és Dr. Bosnyák János voltak.

A Díjazó Testület egyhangúlag úgy döntött, hogy a díjat idén Dr. Horváth Józsefnek, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Ellenőrző Bizottsága egykori elnökének, a posztumusz díjat pedig Trautmann Jánosnénak, a kamara mindenki által szeretett és tisztelt ügyvezető igazgatójának ítéli oda.

Horváth József 1939-ben született Pusztamagyaródon. Nagykanizsán érettségizett, egyetemi diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte 1965-ben, ahol 1973-ban doktorált. 1970-től okleveles könyvvizsgáló, pénzügyi és költségvetési minősítéssel rendelkezik, 1994-től adószakértő. Négy évig a Zala megyei Élelmiszer Kereskedelmi Vállalatnál volt ellenőr, majd 11 éven át a PM Bevételi főigazgatóságán revizor, illetve osztályvezető helyettes, később pedig 9 évig a Magyar Televízió gazdasági igazgatója. 1989-ben alapította az AUDIT Könyvszakértő és Tanácsadó Kft.-t, amelynek azóta is ügyvezető igazgatója. Dolgozott kincstári biztosként, több szervezetnek volt FB tagja vagy elnöke, az első számviteli törvény oktatója, a mérlegképes könyvelők és az okleveles könyvvizsgálók szakvizsgáin elnök és cenzor. Már a kezdetektől részt vett, ott bábáskodott a kamarai mozgalomban. 1987-től a Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete választmányának tagja, majd a kamara megalakulásakor az első elnökség tagja, 2008-tól négy éven át az ellenőrző bizottság elnöke. Ebben a minősében vezetői tapasztalatait átadva, higgadt, szakszerű hozzászólásaival segítette a bizottság és az elnökség munkáját. Megszólalásaira a tömörség, megfontoltság, szakszerűség volt jellemző. Munkája nagyban hozzájárult a jelenlegi bizottság által képviselet út építőköveinek lerakásához.

Trautmann Jánosné 1942-ben született Budapesten. A Berzeviczy Gizella Közgazdasági Technikumban érettségizett, és a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem ipar szakán diplomázott 1969-ben. Vezető közgazdászként 10 éven át dolgozott az Országos Bányagépgyártó Vállalatnál, 15 évet töltött el két minisztériumban (Kohó- és Gépipari, későbbi nevén Ipari és kereskedelmi, valamint a Pénzügyminisztériumban), közel húsz éven át pedig a bankszektorban, ebből 12 évig az Eximbank ügyvezető igazgatója volt. 1993 óta adószakértő és okleveles könyvvizsgáló, hitelintézeti, biztosítási, költségvetési minősítéssel rendelkezett, és a kamara Pénz- és Tőkepiaci Tagozatának elnökségi tagja volt. Rendszeresen oktatott, vezetett tanfolyamokat a Nemzetközi Bankárképzőben, a Külkereskedelmi Főiskolán, illetve a kamara oktatási központjában. Számos szakkönyv és cikk írója, társszerzője. Munkáját mindig a lendületesség, aktivitás, gyakorlatiasság, jó kapcsolatteremtés, örök optimizmus, önzetlen segítés, az ismeretek átadása, bátorítás, igazságérzet, tolerancia és befogadás jellemezte. 2013. október 26-án, életének 71. évében veszítettük el.


 

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X