Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Dr. Bartók Nagy András Életműdíj 2016

Immár tizenegyedik alkalommal kerül sor a Dr. Bartók Nagy András tiszteletére alapított életműdíj átadására, melynek célja elismerni egy-egy kiváló, köztiszteletnek örvendő kollegánk munkásságát, szakmai, közéleti, társadalmi tevékenységét, hozzájárulását szakmánk hírnevének gyarapításához. Az eddigi díjazottak Dr. Ladó László, dr. Gál János, dr. Borbás Máté, Hubényi Ernőné, Fekete Imréné, Dr. Ujvári Géza, Zimonyi József, Dr. Tétényi Zoltán, Pozsgai Vince, Dr. Sugár Dezső, Dr. Bosnyák János, Dr. Horváth József, Trautmann Jánosné, Dr. Sztanó Imre és Dr. Pompéry Béla voltak.

A Díjazó Testület június 29-i ülésén úgy döntött, hogy 2016-ban Dr. Eperjesi Ferencnek ítéli oda az életmű díjat.

Dr. Eperjesi Ferenc 1951-ben született Öttevényben. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd ugyanitt szervezés és elemzés szakközgazdász, valamint nemzetközi pénzügyek és kereskedelem szakközgazdász diplomát.

Könyvvizsgálói oklevelét 1992-ben vehette át, majd költségvetési, biztosítói, pénzintézeti, pénztári és befektetési vállalkozási minősítést is szerzett.
Egyetem után a Pénzügyminisztériumban helyezkedett el, ahol főrevizor volt az Ellenőrzési Főigazgatóságon. 1980−tól 5 éven át volt a Magyar Alumíniumipari Tröszt
ellenőrzési főosztályvezetője, majd a következő 5 évben az ALUKER kereskedelmi igazgatója. 1990−től kezdve 2 éven át a bécsi Arthur Andersen-nél volt kelet-európai szakértő, majd az azt követő két évben az IBUSZ RT-nél befektetési igazgató. 1994 és 1999 között a TPA Control Könyvvizsgáló Kft-nél volt ügyvezető igazgató illetve, bejegyzett könyvvizsgáló. Innen útja a KPMG Hungária Kft -hez vezetett, ahol jelenleg is ügyvezető igazgató, partner és bejegyzett könyvvizsgáló.
Dr. Eperjesi Ferenc a bejegyzett könyvvizsgálói vizsgabizottság Nemzetgazdasági Minisztérium által kijelölt vizsgabizottsági elnöke, a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem címzetes docense.
Felsőfokon beszél angolul, németül és oroszul.

Már a kezdetektől részt vett a kamarai mozgalomban. A kamara megalakulásától, 1997-től kezdve 2015-ig a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Nemzetközi ügyekért felelős alelnöke volt. Ezen 18 év alatt számos alkalommal képviselte nemzetközi színtereken a magyar könyvvizsgáló szakmát és vitte hírnevünket szerte a világban.
1998 és 2003 között a Könyvvizsgálók Világszövetsége (közismertebb néven IFAC) Oktatási Bizottságának tanácsadója, 2004 és 2006 között az IFAC Tagsági Megfelelés Bizottságának tagja, majd 2007 és 2009 között szintén az IFAC Fejlődő Országok Bizottságának tagja.

Elhivatottsága a kelet-európai régió szakmai fejlődése iránt tagadhatatlan. Magára vállalva az IFAC elvárásainak és üzeneteinek tolmácsolását, frontembere volt a kelet-európai régió szakmai szervezetei integrációjának. Mindvégig szívén viselte ezen szervezetek fejlődésének sorsát és a nemzetközi együttműködés erősítését. Minden évben aktív résztvevője volt az immáron több, mint 10 éve sikeresen és hatékonyan működő és hagyományt teremtő Visegrádi országok és határmenti találkozóknak. Sokat tett annak érdekében, hogy az itthoni tapasztalatokat átadja, elősegítse – főként – a keleti országok szervezeteinek középtávú stratégiai céljaik elérését. Kulcsszerepet töltött be a kelet-európai országok közötti hatékony együttműködés és párbeszéd létrehozásában a számviteli szakmában. Elsősorban a nemzetközi standardok átültetése, és a legjobb gyakorlat felkutatása foglalkoztatta. Megoldásokat keresett az etikai kódex követelményeinek átvétele során a régióban tapasztalt nehézségek terén. Nem elhanyagolható továbbá az a számos konzultáció, melyet az oktatási anyagok összeállítása kapcsán és a minőség-ellenőrzési rendszer működéséről vezetett elsősorban Moldovában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában.

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X