Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat tájékoztatása a hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói számára – Különjelentésre vonatkozó standard ajánlásai - 2022. üzleti év

A hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói által készítendő könyvvizsgálói különjelentésre vonatkozó ajánlást egy új magyar nemzeti standard váltotta fel 2017. évtől. A standard módosítását 2019. májusában a Közfelügyelet jóváhagyta. A standard változásai a 2019-es üzleti évtől kötelezően alkalmazandóak.

A nemzeti standard a könyvvizsgálók által nyújtott kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó magyar nemzeti standardok között erre a linkre kattintva érhető el (a megjelenő oldal alján)

A standard változásait a változáskövetős munkaanyagban lehet figyelemmel kísérni: https://www.mkvk.hu/szervezet/tagozatok/ptt/tagozatihirek/Kulonjelentes_standard_2018.evi_modositas_20190409

   

A standardhoz a következő MNB ajánlások figyelembevétele kötelező


Hitelintézet, befektetési vállalkozás, biztosító

  

Hitelintézet, befektetési vállalkozás

  

Hitelintézet

   

Biztosító

  
Módszertani segédletek

A különjelentés készítéséhez és az ajánlásokkal kapcsolatos könyvvizsgálói munka elősegítése érdekében a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat módszertani segédleteket készített, melyek az alábbi hivatkozásokról letölthetők:

  
Kérjük, észrevételeiket, javaslataikat juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu , fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1063 Szinyei Merse u. 8.

Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat elnöke

  

  

Kapcsolódó anyagok

  

Betöltés...
X