Pályázati felhívás - Okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara pályázatot hirdet okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására

Az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzat I) fejezetének 73. pontjára tekintettel pályázatot ír ki az okleveles könyvvizsgálói képzésben vizsgáztatói feladatok ellátására. 

Pályázni csak magánszemélyként, a kamaránál beszerezhető, illetve a honlapról (www.mkvk.hu) letölthető adatlapon lehet. A pályázati adatlaphoz csatolni kell a pályázó szakmai önéletrajzát. 

A pályázatok beérkezési határideje: 2024. március 10. napja.

A vizsgáztatói feladatok ellátásának feltételei:

  • A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 142. §-ának (2) bekezdése értelmében a vizsgabizottság vizsgáztató tagja olyan szakember lehet, aki a vizsga tárgyában megfelelő elméleti tudással és gyakorlati (oktatási és vizsgáztatási) tapasztalatokkal rendelkezik. 
  • Az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzat I) fejezetének 73. pontja szerint – figyelemmel a Kkt. 94. §-ának (2) bekezdésére is – a vizsgabizottság vizsgáztató tagjának csak minősített oktató kérhető fel.
  • A vizsgabizottság vizsgáztató tagjává könyvvizsgálat és ellenőrzés modul vizsgáinak esetében csak kamarai tag könyvvizsgáló nevezhető ki.

A vizsgáztatók kinevezése 5 évre szól.

A pályázatokat a benyújtási határidő lejártát követően az Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület bírálja el. Az elfogadott pályázóknak az okleveles könyvvizsgálói képzés vizsgáztatói névjegyzékébe történő felvételéhez a kamara elnökségének jóváhagyása szükséges, amely a közfelügyeleti hatóság egyetértésével válik hatályossá. A kinevezett vizsgáztatók száma tantárgyanként nem haladhatja meg a 20 főt.

A pályázat elbírálásának eredményét a kamara főtitkári hivatala közli a pályázókkal és a vizsgáztatói névjegyzéket – az elnökségi, valamint közfelügyeleti jóváhagyást követően – a kamara honlapján és a kamara lapjában (Könyvvizsgálók Lapja) közzéteszi. A vizsgáztatók nyilvántartását a kamara főtitkári hivatala vezeti. 

A pályázatokat a következő címre kérjük benyújtani: 
Magyar Könyvvizsgálói Kamara Főtitkári Hivatala, 1063 Budapest, Szinyei Merse u. 8.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető: 
a főtitkári hivatal munkatársától, Máté Annától, a következő telefonszámon: +36 1 473-4541.

Budapest, 2024. február 16.

                        Okleveles Könyvvizsgálókat Képesítő Testület


 

Betöltés...
X