Frissítés 2019. május 28!"/> MKVK - A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat tájékoztatása a hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói számára – Különjelentésre vonatkozó standard - <span style="color: red;">Frissítés 2019. május 28!</span>
  Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat tájékoztatása a hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói számára – Különjelentésre vonatkozó standard - Frissítés 2019. május 28!

A hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói által készítendő könyvvizsgálói különjelentésre vonatkozó ajánlást egy új magyar nemzeti standard váltotta fel 2017. évtől. A standard módosítását 2019. májusában a Közfelügyelet jóváhagyta. A standard változásai a 2018-as üzleti évre már alkalmazhatóak, és 2019-es évtől kötelező az alkalmazásuk.

A nemzeti standard a könyvvizsgálók által nyújtott kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó magyar nemzeti standardok között erre a linkre kattintva érhető el (a megjelenő oldal alján)

A standard változásait a változáskövetős munkaanyagban lehet figyelemmel kísérni: https://www.mkvk.hu/szervezet/tagozatok/ptt/tagozatihirek/Kulonjelentes_standard_2018.evi_modositas_20190409 .

A standardhoz a következő MNB ajánlások figyelembevétele kötelező:

- Hitelintézet, befektetési vállalkozás, biztosító

 
- Hitelintézet, befektetési vállalkozás

* A könyvvizsgáló a nyilvánosságra hozott információk közül a 6100. számú standardban előírtakat vizsgálja meg, és annak eredményéről ad számot a különjelentésben.

- Biztosító

A különjelentés készítéséhez és az ajánlásokkal kapcsolatos könyvvizsgálói munka elősegítése érdekében a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat módszertani segédleteket készített, melyek az alábbi hivatkozásokról letölthetők:

  

Kérjük, észrevételeiket, javaslataikat juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu , fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1063 Szinyei Merse u. 8.

Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat elnöke
Betöltés...
X