Új rész jelent meg a Pénzmosás elleni védekezésről szóló IFAC-ICAEW oktatási segédanyagból

Az IFAC az ICAEW-vel együttműködve az elmúlt évben egy 6 részből álló oktatási segédanyagot készített a Pénzmosás elleni védekezés témakörében. Ennek a sorozatnak jelent meg most az új, 7. része, amely a Virtuális Eszközökkel foglalkozik.

Az ismertetők célja, hogy a szakma résztvevői jobban megismerjék, és átlássák, hogy mit is jelent a pénzmosás, milyen ismertetőjegyei vannak a gyakorlatban, milyen kockázatokkal kell szembenéznie a könyvvizsgálóknak, és mit tehetnek ezen kockázatok mérséklése érdekében.

A hetedik rész az elmúlt évtizedben virtuális eszközökként megismert eszközök széles új skáláját vizsgálja, beleértve a Bitcoint és az NFT-ket (nem helyettesíthető tokenek).

A segédanyagok könnyen hozzáférhetők, felhasználóbarátok, és hasznos forrásként szolgálnak azoknak a kisebb könyvvizsgáló cégeknek és egyéni könyvvizsgálóknak, akik kevésbé jártasak a Pénzmosás elleni védekezés témakörében, de ajánljuk azoknak is, akik az ismereteiket frissíteni szeretnék.

A sorozat következő részei a pénzmosás tendenciáit fogják vizsgálni, valamint az illegális tevékenységek elleni küzdelem eszközeit.

A széleskörű alkalmazhatóságra törekedve ez az ismeretterjesztő sorozat a globális pénzmosás elleni és terrorizmus-finanszírozás elleni szervezet, a FATF (Financial Action Task Force) kockázat-alapú megközelítésére épül.

A sorozat új része: Anti Money Laundering – The Basics – Installment 7 – Virtual Assets (ifac.org)

   

Szakértői Bizottság

   

Betöltés...
X