A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat közleménye a megváltozott minősítési követelményekről - FRISSÍTÉS

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat 2015. július 22-én és 2015. október 8-án közleményt jelentetett meg a kamarai honlapon a hitelintézetek és befektetési vállalkozások megváltozott minősítési követelményeiről. A Parlament 2015. december 15-én kedvező változásokat fogadott el a megváltozott minősítés követelmények hatálybalépésről.

Ezek alapján:

  • A befektetési szolgáltatási tevékenységet is végző hitelintézet jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálatát csak olyan kamarai tag könyvvizsgáló, könyvvizsgáló cég végezheti, aki (amely) rendelkezik pénzügyi intézményi és befektetési vállalkozási minősítéssel is. Ez a szabály a módosítás alapján csak a 2015. üzleti év beszámolójának elfogadása után, de legkésőbb 2016. december 31-én lép hatályba.
  • Befektetési vállalkozás, illetőleg az árutőzsdei szolgáltató jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálatát csak olyan kamarai tag könyvvizsgáló, könyvvizsgáló cég végezheti, aki (amely) rendelkezik befektetési vállalkozási minősítéssel. Ez a szabály a módosítás alapján csak a 2015. üzleti év beszámolójának elfogadása után, de legkésőbb 2016. december 31-én lép hatályba, addig a könyvvizsgálat elvégezhető pénzügyi intézményi minősítéssel is.
  • Az egy könyvvizsgáló kamarai tag könyvvizsgáló által befektetési alapoknál ellátható könyvvizsgálói tevékenység pedig tíz alaptól húsz alapra növekszik 2016. január 1-től.

Kérjük a könyvvizsgálókat, hogy konkrét szakmai kérdésekkel a lenti e-mail címen vegyék fel a kapcsolatot a tagozattal.

Kérjük észrevételeiket, javaslataikat juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu , fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1063 Budapest, Szinyei Merse u. 8.

Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat Elnöke
 

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X