Meghívó a Könyvelői Tagozat online rendezvényére – Könyvviteli szolgáltatási szerződés

Tájékoztatjuk a könyvvizsgáló kollégákat és a Könyvelői Tagozat tagjait, hogy tagozatunk 2020. december 7-ére félnapos szakmai napot szervez, melyre ezúttal meghívjuk az érdeklődőket. Az elmúlt időszakban a könyvviteli szolgáltatás területén is jelentős változások mentek végbe, ezért a szakmai nap tematikáját a könyvviteli szolgáltatási szerződés köré szerveztük, hogy választ találjuk a felmerült kérdésekre és segítsük a tagozati tagok munkáját.

Meghívó

a Könyvelői Tagozat online rendezvényére

Online rendezvény időpontja: 2020. december 7. 14:00 óra

Az elmúlt időszakban szinte minden szakma jelentős változáson ment keresztül. Ez alól a számviteli terület, s így a könyvviteli szolgáltatás sem kivétel, sőt.

  • A különböző IT technológiák előretörésével újabb munkamódszereket lehet vagy kell a könyvelési munkába beépíteni az ügyfelek minél magasabb szintű kiszolgálása és/vagy hatékonyabb munkavégzés érdekében.
  • Alkalmazkodni kellett az adóhatóság egyre kiterjedtebb elektronikus elvárásaihoz vagy az által nyújtott lehetőségek kihasználásához.
  • Az eddigihez képes eltérő munkamódszereket, személyi kapcsolattartási lehetőségeket kellett kialakítani az ügyfeleknél és a könyvelőirodában (távmunka, home office).
  • Az ügyfelek részéről számos olyan kérés érkezik a könyvelő felé, amely messze túlmutat az eddigi együttműködésen vagy a szerződésben eddig vállalt szolgáltatásokon.
  • Számos olyan jogszabályváltozás vagy értelmezés volt az elmúlt 1-2 évben, amelyek megváltoztatták a szerződéses együttműködés keretei, a könyvelő által átvállalható feladatok körét vagy együttműködés bizonyos kérdéseit.

A tisztázatlan kérdések, az aránytalan munkamegosztás a könyvelő és az ügyfél között, a nem megfelelően szabályozott együttműködés és a végzett munkával nem arányos díjazás jelentős kockázatokat hordoznak magukban. Mindezek hatnak a teljesítményre, az abba fektetett élő- és holtmunkába, illetve komolyan érintik a könyvviteli szolgáltatást nyújtásával kapcsolatos felelősségi kérdéseket.

A könyvviteli szolgáltatók számára ebben a helyzetben egyre fontosabb szerepe van a tevékenységük kereteit meghatározó szolgáltatói szerződésnek. Legalább évente egyszer – így az év végéhez közeledve – ajánlott mindenki számára a szolgáltatási szerződést áttekinteni és az esetleges változtatandó kérdéseket az ügyfelekkel tisztázni.

Az MKVK Könyvelői Tagozata az elmúlt években már több alkalommal foglalkozott szakmai rendezvényein a könyvelési szerződéssel. A fenti változások okán most ismét időszerűnek érezzük, hogy segítsük a tagozati tagokat a könyvviteli szolgáltatásra vonatkozó saját szabályrendszerük és így a szolgáltatási szerződése átgondolásában.

Mivel személyes találkozásra most nincs mód, az MKVK lehetőségeit kihasználva igyekszünk egy online szakmai rendezvényen zoom platformon a könyvviteli szolgáltatásra (és az egyéb, a könyvelők által vállalt egyéb szolgáltatásokra) vonatkozó szerződéssel kapcsolatos kérdéseket számba venni.

Az online rendezvényre szeretettel várjuk az MKVK könyvelői tagozat tagjait. Azok a kollégák, akik még nem tagjai tagozatnak, a tagozati jelentkezés után tudnak részt venni a rendezvényen. (Tagjaink számára meghívót küldünk a zoom elérhetőséggel az online csatlakozáshoz.)

   

Dr. Sallai Csilla.
könyvelői tagozat elnöke

   

Betöltés...
X