Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Az Európai Parlament által újonnan elfogadott jogszabályok a könyvvizsgálati politikáról – a hivatalos megjelenés nyáron várható

Az Európai Parlament 2014. április 3-i plenáris ülésén elfogadta a könyvvizsgálati politika reformjáról szóló javaslatokat. Ezzel a finishez érkezett a közel négy éve tartó párbeszéd-sorozat és bizonytalanság. Elfogadásra került az Európai Parlament módosítási javaslatai az Európai Parlament és Tanács irányelvéről az éves és összevont (konszolidált) éves beszámolók jog szerinti könyvvizsgálatáról szóló 2006/43/EK irányelv módosításáról, valamint az Európai Parlament és Tanács rendeletéről a közérdeklődésre számot tartó gazdálkodó egységek jogszabályban előírt könyvvizsgálatára vonatkozó egyedi követelményekről és a 2005/909/EK bizottsági határozat hatályon kívül helyezéséről.

Ezek még nem a hivatalos, végleges jogszabályok. Ezután kerül sor a ratifikálásra a Miniszterek Tanácsában, melyet követően fognak megjelenni az EU hivatalos lapjában. A hivatalos megjelenés 2014 nyarán várható.

A két jogszabály letölthető magyar nyelven az Európai Parlament honlapjáról:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+AMD+A7-2013-0171+066-066+DOC+PDF+V0//hu
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+AMD+A7-2013-0177+259-259+DOC+PDF+V0//hu

dr. Ladó Judit
szakmai alelnök

Kapcsolódó anyagok

Betöltés...
X