A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat tájékoztatása a szabályozott piacra bevezetett értékpapírokat kibocsátók egységes elektronikus beszámolási formátumú (ESEF) jelentésének közzétételéről

Az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által kidolgozott egységes elektronikus beszámolási formátumot (ESEF) a szabályozott piacra bevezetett értékpapírok kibocsátóinak kell alkalmazniuk pénzügyi kimutatásaikra. A Szakértői Bizottság és a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat vonatkozó közleményét itt érheti el: ESEF-ben készült pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó könyvvizsgálói jelentés. Az ESEF-jelentések közzétételének módjáról olvashatnak az alábbi tájékoztatóban.

A jelentések közzététele kapcsán az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és Szolgáltatásfejlesztési Főosztálya a következőkről tájékoztatta a Kamarát:

Az Online Beszámoló- és űrlapkitöltő Rendszerben (OBR) 2022. január 01-jétől lehetőség van az európai egységes elektronikus beszámolási formátumban (ESEF) elkészített beszámolók benyújtására, közzétételére.

  • A kitöltés során a Fedőlap 17. pontjában a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény mellett a Bizottság 2018. december 17-i (EU) 2019/815 felhatalmazáson alapuló rendelete a 2004/109/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az egységes elektronikus beszámolási formátumot meghatározó szabályozástechnikai standardok tekintetében történő kiegészítéséről szóló jogszabályt szükséges kiválasztani.
      
  • Ez esetben tovább haladva a kitöltéssel, a 33. Feltöltendő fájlok pontban az „éves pénzügyi beszámoló (ESEF)” sorban szükséges a „feltöltés” gombra kattintva hozzáadni az ebben a formátumban elkészített beszámolót.
       
  • A független könyvvizsgálói jelentés külön sorban csatolható.

    

Kérjük, észrevételeiket, javaslataikat juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu, fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1063 Szinyei Merse u. 8.

  

Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat elnöke

   

Betöltés...
X