Új ACCA-tanulmányok érhetőek el „Digitális számviteli szakember” és „Közfinanszírozás” címmel

Szeretnénk tájékoztatni tagjainkat, hogy a kamara – nemzetközi partnerével, az Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) közösen – közzéteszi honlapján magyar nyelven az alábbi tanulmányokat a legfrissebb ACCA-kutatásokról és ehhez kapcsolódó cikkekről.

Az ACCA szakmai csapata számos kutatást végez a pénzügyi és számviteli terület jelenlegi trendjeiről. A közelmúltban az alábbi két kutatási tanulmányt tették közzé, melyben magyarországi kutatási eredmények is szerepelnek. Reméljük, a tanulmányok releváns információval szolgálnak a hazai pénzügyi és számviteli szakemberek számára.

  

ACCA report - Digital AccountantDigitális számviteli szakember (The Digital Accountant) című jelentés

A jelentés alapjául szolgáló kutatás célja, hogy feltárja, milyen digitális kihívások állnak a pénzügyi és számviteli szakemberek előtt, illetve, hogy hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni a technológia által nyújtott lehetőségeket a pénzügy és számvitel területén. A tanulmány világszerte több mint 4 200 számviteli szakember és ACCA-tag bevonásával és megkérdezésével készült. A kérdőívet magyar nyelvre is lefordították és közel 100 hazai szakmabelit kérdeztek meg.
  Tanulmány letöltése

  

ACCA report - Public FinanceKözfinanszírozás (Public Finance) című jelentés

A jelentés alapja az ACCA az IFAC-vel közösen végzett felmérése, melyet a következő „Még mindig a pénzszemlélet uralkodik? Az eredményszemlélet alapú információk előnyeinek maximális kihasználása a közszférában” címmel folytattak le. A felmérés során világszerte 9 országból, összesen 27 szakértőt kérdeztek meg. A felmérés eredményeiről szóló jelentés az eredményszemlélet alapú számvitelt már bevezetett országok által levont tanulságokat mutatja be azzal a céllal, hogy rámutasson, az eredményszemlélet felé történő globális elmozdulás nem pusztán egy „megfelelési gyakorlat”, hanem valódi értéket teremt.
Tanulmány letöltése

  

Barsi Éva
Szakértői Bizottság elnöke

  

Betöltés...
X