Figyelem! Archivált tartalom. Lehet, hogy már nem aktuális.

Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Életműdíj 2018

A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Életműdíj azoknak a természetes személyeknek adományozható, akik a könyvvizsgálat szakmai, közéleti és társadalmi területén hosszú időn keresztül kiemelkedő és elismerésre méltó tevékenységet folytattak, és ezzel a kamara, illetve a könyvvizsgálói szakma hírnevének növeléséhez hozzájárultak.
Az életműdíj 2017-es megalapításának évében a díjat Dr. Nagy Lajos vehette át. 2018-ban az életműdíjat Dr. Ladó Juditnak, a posztumusz életműdíjat Torma Józsefnek ítélte oda a Díjazó Testület.

Dr. Ladó Judit a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett okleveles villamos mérnök, majd okleveles gazdasági mérnök diplomát, majd hamarosan a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen egyetemi közgazdász doktorátus címet.
1994-től bejegyzett könyvvizsgáló, majd pénzügyi intézményi; befektetési vállalkozási, IFRS, kibocsátói minősítést követelménynek is eleget tesz.
1995-ben tőzsdei szakvizsgát tett. Folyamatos képzését jelzi, hogy 2006-ban adószakértői minősítést szerez, majd 2011-ben igazságügyi szakértő az adó-és járulék, könyvszakértés, pénzpiac, tőkepiac területén.
2005 óta rendszeresen oktat az MKVK kötelező szakmai továbbképzésein, a könyvvizsgálók minősítő vizsgáján vizsgáztató, a kompetencia vizsgán szakdolgozat bíráló.
Az okleveles könyvvizsgálói képzésen vizsgaelnök, vizsgáztató és minősített oktató a számvitel nemzetközi szabályozása, a könyvvizsgálat és ellenőrzés modulból.
2006 óta tart előadásokat a Budapesti Corvinus Egyetem számvitel szakirányú hallgatóinak, 2017 óta a Heller Szakkollégium hallgatóinak. 2018 óta TDK külső konzulens. 2010 és 2013 között rendszeresen tartott előadásokat Újvidéken és Szabadkán magyar és angol nyelven, a Deloitte Kft-ben pedig évente tart Számvitel, könyvvizsgálat és etikai tárgyú oktatásokat.
30 éves könyvvizsgálói szakmai tapasztalattal rendelkezik, melyből 26 évet a Deloitte-nál töltött.
A küldöttgyűlés 2007. decemberében választotta meg a kamara szakmai alelnökének, mely tisztségét 2011-es újraválasztásának köszönhetően 8 évig töltötte be.
Szakmai munkája nagyban segítette a szakértői-bizottság és az elnökség munkáját. Megszólalásaira a szakszerűség volt jellemző. Gondolatai, tanácsai mindig a kamara javát és épülését szolgálták és reméljük még sokáig szolgálni is fogják.

* * *

Torma József könyvvizsgálói oklevelét 1997-ben szerezte. Megalakulása óta tagja volt a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, melynek életében aktív szerepet vállalt, öt cikluson át küldött is volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezet képviseletében. Először a Felvételi bizottság tagjaként, majd 2008-tól az Etikai – későbbi nevén Fegyelmi – Bizottság tagjaként, majd 2016 januárjától már elnökeként sokat tett a könyvvizsgálói hivatás etikai normáinak betartatásáért, ezáltal a szakma hírnevének emeléséért.

Szakmájára hivatásként tekintett. Munkáját felelősségteljesen, nagy szakmai igényességgel, lendülettel és szeretettel végezte, ám mindig az emberség és a tolerancia volt számára az első. Jelenléte a józan és tiszta gondolkodást, a pontos következtetést jelentette.

Nem csak hitte, de példával is szolgált arra, hogy a szakértelem mellett a tisztesség az, ami egy könyvvizsgáló munkáját kell, hogy jellemezze. Kiállt a hivatáshoz méltó határozott, nyílt és egyenes magatartás, a hitelesség mellett. Polihisztori felkészültségű ember volt, mindent igyekezett a lehető legalaposabban megismerni. Nagy tudással rendelkezett a történelem, a földrajz és a művészetek területén, szinte minden alkalomra volt egy kedves története, amelyet szívesen hallgattunk.

Rendszeresen adott elő konferenciákon, továbbképzéseken, számos publikációja jelent meg, 1974 óta oktatott és vizsgáztatott pénzügyi és számviteli képzéseken.

Közvetlen, barátságos, és végtelenül becsületes ember volt. Érdeklődéssel és segítőkész szándékkal viseltetett az emberek iránt, mellette nem csak elhittük, hogy mindenre létezik jó megoldás, de együtt, közösen, meg is találtuk azt. Emlékezni fogunk bölcsességére, higgadtságára, korrektségére, valamint kedves humorára, amellyel a könyvvizsgálói összejövetelek, konferenciák meghatározó személyiségévé vált.

Kapcsolódó anyagok

  

Betöltés...
X