Elérhető a nemzetközi standardok alkalmazását segítő IFAC szakmai kiadvány, a Keretelvek legfrissebb fordítása

Szeretnénk tagjaink figyelmébe ajánlani, hogy felkerült a kamara honlapjára a Keretelvek legfrissebb magyar nyelvű fordítása. A Keretelvek (Framework) az IFAC egyik legfontosabb egyéb szakmai kiadványa, amely a bizonyosságot nyújtó szolgáltatásokra szóló megbízások elemeinek és céljainak a megértését célozza és segíti elő.

Az IFAC kiadványokban megjelentetett IAASB közzétételek között a nemzetközi szakmai standardok mellett publikálásra kerülnek a standardok alkalmazását segítő, nem kötelező érvényű egyéb szakmai anyagok is. Ezek közül a Magyar Könyvvizsgálói Kamara két alapvető kiadvány, a Glosszárium (Glossary of Terms), valamint a Keretelvek (International Framework for Assurance Engagements) magyar nyelvre lefordíttatott szövegét teszi közzé a honlapján, szükség szerint aktualizálva a fordításokat. Ezúttal a Keretelvek lefordított szövege került aktualizálásra.

A Keretelveknek a könyvvizsgálókra vonatkozó szakmai és minőségellenőrzési standardok, valamint az etikai kódex alkotta követelményrendszerhez való illeszkedésének a jobb megértése végett a figyelmükbe ajánljuk a Keretelvek 1. számú függelékében bemutatott ábrát, mely átfogóan szemlélteti az IAASB általi közzétételek körét, valamint kapcsolatukat egymással és az „IESBA Etikai kódex kamarai tag könyvvizsgálóknak” című dokumentummal.

Az IFAC említett két alapvető fontosságú egyéb szakmai kiadványa az alábbi linken tekinthető meg:

  

Betöltés...
X