Kiegészítő Pótlap a 2018. évben teljesített adatszolgáltatás kiegészítésére

A 2019.07.12.-i közleményben részletezett előzményekkel összefüggésben tájékoztatjuk az érintett kamarai tagokat, hogy a mai napon megnyílt a lehetőség a 2018. évben teljesített, 2017. évi pénzügyi kimutatásokra vonatkozó kamarai adatszolgáltatás kiegészítésére, melyet KAÜ-s azonosítást követően, pótlapon lehet megtenni 2019. szeptember 25. napjáig.
Az idén benyújtott, 2018. évi pénzügyi kimutatásokra vonatkozó kamarai adatszolgáltatás esetleges módosítása/kiegészítése, annak feloldását követően lehetséges, melyet írásban (akár elektronikus úton) a főtitkári hivatalnál szükséges kezdeményezni.

A pótlási lehetőség kizárólag azon könyvvizsgálóknak nyílik meg automatikusan, akiknek a 2018. évben teljesített adatszolgáltatása az adatbázisok egybevetése és az időközbeni egyeztetés eredményeként ténylegesen hiányosnak bizonyult; az érintett kamarai tagok a főtitkári hivataltól külön tájékoztatást is kapnak.

Amennyiben az adott megbízás beazonosítható, úgy az ügyfél egyes adatainak (név, adószám, cégforma) elírása nem minősül tényleges kihagyásnak, így azt pótlólag bejelenteni sem szükséges; e körben nincs további tennivaló.

A pótlási lehetőség a 2018. évben teljesített kamarai adatszolgáltatás vonatkozásában áll fenn, az idei kamarai adatszolgáltatás esetleges módosítása/kiegészítése annak feloldását követően lehetséges, melyet írásban (akár elektronikus úton) a főtitkári hivatalnál szükséges kezdeményezni.