20 éve a bizalom szolgálatában - 2017 a jubileum éve a kamarában

A 2017. év emlékezetes év a kamara életében. 20 évvel ezelőtt a parlament elfogadta a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról és a könyvvizsgálói tevékenységről szóló LV. törvényt, elismerve ezzel a magyar könyvvizsgálók jogát, önálló szakmai önkormányzat megalakítására és európai szemmel is széleskörű jogosítványok gyakorlásával ruházta fel a kamarát.

A tízéves évfordulót (2007-ben) a kamara állandó és időszakos kiállítással ünnepelte, valamint kiadásra került „A könyvvizsgálat története Magyarországon” című könyv is. Az akkor összegyűjtött történeti relikviák a mai napig láthatóak a kamara tanácstermében, a történelmünket bemutató tablók pedig a kamara folyosóját díszítik. Erősítve a szakmán belüli összetartozás élményét ekkor első alkalommal kerültek megrendezésre a kamarai sportnapok Pécsett.

2017 – a jubileum éve

A húszéves évforduló ismét remek alkalmat teremt arra, hogy kellő nyilvánosságot adva ráirányítsuk a figyelmet a könyvvizsgálókra, tudatosan törődjünk a hagyományápolással.

Az alábbiakban azon programokról adunk tájékoztatást, melyek szakmánk jó hírnevének növeléséhez hozzájárulnak, így méltó módon illeszkednek a jubileumi rendezvénysorozatba.

1) Budapesti Könyvvizsgálói Bál
2017. január 21.

A jubileumi programsorozat első rendezvénye a Fővárosi Szervezet által 2017. január 21-én, a The Hotel Aquincumban szervezett Bál volt.
A bál programját ide kattintva tudja letölteni, képek és összefoglaló hamarosan...

2) Történelem a számlák tükrében
2107. február 15.

Dr. Sallai Csilla, az MKVK Könyvelői Tagozatának elnöke, a Stallum Kft. ügyvezető igazgatója jóvoltából kiállítás nyílt „Történelem a számlák tükrében” címmel. A kiállítást 2017. március 8-ig lehet megtekinteni a Hadik kávéházban (1111 Bp., Bartók Béla út 36.).
Kiállítás meghívó letöltése
Kiállítás ajánló:

A mai számlák szinte mind egyformák: ki, kinek, mit, mikor és mennyiért teljesített, illetve az ellenérték meddig esedékes, s mindez jellegtelen formában, a szoftver adta klisébe öntve s csak a funkcióra hagyatkozva.
Ez régen nem így volt ám! A számla volt egy cég reklámozásának és az üzleti levelezésnek a hordozója is. Ezért magán viselte azokat a jegyeket, amiket ma egy honlap: a termékek bemutatását, a referenciákat, a partnerek iránti tisztelet jeleit. S ahogy a történelem és a művészeti irányzatok változtak, úgy változott a számladivat is. A TÖRTÉNELEM A SZÁMLÁK TÜKRÉBEN című kiállításunkkal egy időutazásra hívunk, ahol a XVIII század végétől a XX század közepéig tartó időszakban kelt dekoratív és érdekes számlakat mutatunk be.

3) „Az IFRS-ek jelene és jövője” c. Bosnyák János Számviteli Emlékkonferencia
2017. február 20

A 20 éves Magyar Könyvvizsgálói Kamara jubileumi ünnepségsorozatának egyik rendezvényének fókuszában az IFRS-ek álltak. A konferencia a Budapesti Corvinus Egyetemen került megrendezésre.
A konferencia programjának letöltése

4) XI. Pécsi Pénzügyi Napok – Pécs
2017. március 30-31.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara közös szervezésében, a szakmai szervezetek a Magyar Közgazdasági Társaság, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a PENTA UNIÓ Zrt., a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Penta Akadémia Alapítvány és Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával került megrendezésre a XI. Pécsi Pénzügyi Napok. A kétnapos rendezvény plenáris ülésein a monetáris és a fiskális rendszer aktuális kérdéseit vizsgálták meg a magyar adórendszer és bankrendszer aspektusából.
A konferencia programját itt találja

5) Nemzetközi konferencia
2017. június 12-13.

A 2017. évi jubileumi évforduló tiszteletére megrendezett nemzetközi konferenciára a hazai szakmai közéletből, nemzetközi szakmai szervezetektől kértünk fel előadókat. A júniusra tervezett konferenciáról bővebben itt olvashat.

6) XIV. Országos Minőség-ellenőrzési konferencia
2017. június 15-16.
Immáron 15. alkalommal rendeztük meg a minőségellenőrök továbbképzését.

7)XXV. Országos Könyvvizsgálói Konferencia
2017. szeptember 7-8.

Az országos könyvvizsgálói konferenciát a kettős jubileum szellemiségében rendeztük meg. A konferencián mind a kulturális (0. napi Cappuccino), mind pedig a szakmai programok tükrözték a kamara 20 éves fennállásának, mind pedig a konferencia 25 éves múltjának jubileumát. A részletekért katintson ide.

8 )Színházlátogatás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet szervezésében
2017. szeptember 21.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet a Kamara 20 éves jubileumához kapcsolódóan 2017. szeptember 21-én a Madách Színházba, a „Szerelmes Shakepeare” c. színházi előadásra szervezett kirándulást a kamarai tagok részére.

9 ) Jubileumi rendezvény
2017. október 13.
A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Emlékplakett ünnepélyes átadója, megemlékezés a szakma egykori és jelenlegi kiválóságaival.
Bővebben az eseményről itt olvashat
 

A jubileumi rendezvénysorozat eseményeit folyamatosan töltjük. Kérjük, látogasson vissza oldalunkra.

 

Betöltés...
X