Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Könyvelői mozgástér - az MKVK Könyvelői tagozatának rendezvénye

Ahogy túl leszünk a május 31-én - a beszámolók, adóbevallások leadásának határidején - időt kell szakítanunk arra, hogy egy kicsit önmagunkkal, szakmánkkal és vállalkozásunkkal is foglalkozzunk.

Érdemes áttekinteni az általunk - könyvelőként – készített beszámolókat. Célszerű megnézni, mennyi is az általunk könyvelt cégek összesített árbevétele, mérlegekben szereplő vagyon, illetve az összesített adóterhelés. Ha ezeket a számokat megnézzük, akkor látjuk igazán, hogy mekkora kockázatot hordoz a mi könyvelői tevékenységünk. Figyelem! A programban változás történt!

A MKVK Könyvelői Tagozat Vezetősége célul tűzte ki, hogy tagjainak a könyvelői munkájához szükséges gyakorlati kérdések megválaszolásában, megoldásában nyújt segítséget. Ennek keretében a 2012. június 6-án délután

Könyvelői mozgástér

címmel szakmai rendezvényt szervezünk, amelyre szeretettel meghívjuk Önt.

Időpont:2012. június 6. 14:00 órától 18:00 óráig (regisztráció: 13:30-14:00)
Helyszín:Budapesti Műszaki Egyetem (BME) „A” épület, földszint
1111 Budapest, Egry József u. 20-22.

 

PROGRAMVÁLTOZÁS! Szeretnénk tájékoztatni, hogy a 2. blokkban meghirdetett „Szerepek, játszmák: könyvelő – ügyfél” program technikai okok miatt egy későbbi időpontban kerül megrendezésre. Helyette azonban egy nagyon időszerű – így talán az Önök munkáját is jól támogató – témát kínálunk.

 

Elődadó:dr. Borzi Miklós MKVK Fegyelmi Bizottságának elnöke
Téma:

Etikai szabályzat és titoktartás – könyvelői oldalról
Előadónkat arra kértük föl, hogy segítsen értelmezni a Kamara Etikai szabályzatában foglaltakat a könyvelési tevékenységre vonatkozóan. Hogyan kell helyesen eljárni a titoktartási kérdésekben? Milyen jellegű etikai vétségek merülhetnek fel a könyvelési tevékenységgel, illetve az ehhez tartozó titoktartással kapcsolatosan.
 

Elődadó:Szabó Béla - ALFA-HUMAN Kft. ügyvezető igazgatója
Téma:Az új munkatörvénykönyve – amit erről a könyvelőnek is tudni érdemes
Melyek azok a munkaügyi feladatok, amelyek kiszervezett könyvelésnél átvállalhatók az ügyféltől? Az új Munka törvénykönyve változásai mennyiben érintik a könyvelők munkáját - általános rendelkezések, munkaviszony létesítése, módosítása, megszüntetése, fizetett szabadság, munka díjazása.
 
Elődadó:dr. Sallai Csilla – MKVK Könyvelői Tagozat elnöke
Téma: Mit és mennyiért?
Milyen tevékenységeket vállalhat el a könyvelő? Milyen módszerek lehetnek a könyvelési díj meghatározásra? Elő- és utókalkuláció… Mit tehet a könyvelő, ha munkáját nem fizeti ki az ügyfél?


Az előadásokon való részvétel térítésmentes és beleszámít a továbbképzésbe (2 kredit).

Fel szeretnénk hívni figyelmüket, hogy a rendezvényen csak könyvelői tagozati tagok vehetnek részt. Amennyiben Ön még nem tagja a tagozatunknak, jelentkezni tud tagozati tagnak az MKVK honlapján a https://www.mkvk.hu/szervezet/tagozatok/konyveloitagozat/ugyrend linken található 1 sz. melléklet (ADATLAP A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÖNYVELŐI TAGOZATÁBA TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE) kitöltésével és a Tagozat részére történő visszaküldésével.

Az előadásra jelentkezni - ügyfélkapus bejelentkezést követően - a kamara honlapján keresztül az alábbi linkre kattintva lehet: https://mkvk.hu/szolgaltatasok/rendezvenyek?szemely=768Jelentkezési határidő: 2012. június 3.

Az ügyfélkapus regisztrációval nem rendelkezők a konyveloitagozat@mkvk.hu e-mail-címre küldhetik jelentkezésüket.

Ha Ön már jelentkezett a rendezvényre, és a témával kapcsolatban már vannak kérdései előzetesen írásban felteheti a konyveloitagozat@mkvk.hu e-mail címre. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadáson az előzetesen beérkezett kérdések kerülnek megválaszolásra. Aktív személyes közreműködésére feltétlenül számítunk.

Amennyiben jelentkezését követően mégsem tud részt venni a rendezvényen, kérjük, mindenképpen jelezze azt a konyveloitagozat@mkvk.hu e-mail címen, vagy a (1) 473 4561 - es telefonszámon.

 

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

Dr. Sallai Csilla
könyvelői tagozat elnöke

Betöltés...
X