Újabb anyaggal bővült a Minőségirányítási Tudásbázis

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara honlapján a könyvvizsgáló szolgáltatók minőségirányítási rendszerével foglalkozó tudásbázis oldalon elérhetővé vált az Európai Könyvvizsgálói Közfelügyeletek Bizottsága (CEAOB) által publikált minőségirányítási ellenőrzési kérdőív. 

A CEAOB kérdőíve komponensenként részletezi az ISQM 1 standardban előírt minőségcélokat, rámutat az egyes minőségcélokhoz kapcsolódó minőségi kockázatok azonosításának és felmérésének a szükségességére, továbbá a kockázatokra kialakítandó válaszokhoz az elvárt jó gyakorlatokat példálózó jelleggel ismerteti a közfelügyeleti ellenőrzés aspektusából. Ez az összeállítás hasznos útmutatást, referencia alapot adhat az új minőségirányítási rendszerek kidolgozásához, és kvázi önellenőrzési kérdőívként is funkcionálhat a MIR rendszer felépítésének és bevezetésének az értékeléséhez.

Az eredeti angol nyelvű CEAOB kérdőív a Minőségirányítási Tudásbázison belül a Kiemelt szakmai segédanyagok idegen nyelven alcím alatt érhető el, míg a publikáció nem hivatalos magyar fordítása a Kiemelt szakmai segédanyagok magyar nyelven alcím alatt található.
 

MKVK - Minőségirányítási Tudásbázis


 

Betöltés...
X