Miniszteri kitüntetésben részesült Siklós Márta, az MKVK Adótagozat elnöke

Örömmel tájékoztatjuk a könyvvizsgáló kollégákat, hogy Siklós Márta, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Adótagozatának elnöke miniszteri kitüntetésben részesült, melyet 2019.december 6-án, a Vállalkozók Napján vett át Varga Mihály Pénzügyminisztertől. Siklós Márta több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként kapta a „Magyar Gazdaságért Díjat”.

Siklós Márta számos területen vállal aktív szerepet, oktatóként és szakmai bizottsági, egyesületi tisztségekben is találkozhatnak vele kollégái, hallgatói, a könyvelés, könyvvizsgálat és adótanácsadás terén folytatott munkája mellett. Szakterülete a magyar és nemzetközi adójog, könyvvizsgálat, átalakulások könyvvizsgálata, adójogi és számviteli Due Diligence.
Tanulmányait, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomáját követően, 1989-től adótanácsadói, majd 1993-tól okleveles könyvvizsgálói végzettséggel bővítette, 2006 óta pedig nemzetközi adózás szakirányú okleveles adószakértő végzettséggel rendelkezik.
Szakmai pályafutását a Siklós és Társa Kft.-ben kezdte könyvelési, könyvvizsgálati, kis- és középvállalkozások adótanácsadói szolgáltatásokat nyújtva, 1999-től pedig partner a Leitner + Leitner Audit Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-ben. Oktatóként a vállalkozások költségvetési kapcsolatai, ellenőrzési-, elszámoló árak és transzferár ismeretekbe vezeti be a hallgatókat a Budapesti Corvinus Egyetemen. Emellett adózás és egyéb aktuális szakmai témákban oktat a kamara, az Adótanácsadók Egyesülete és további szakmai előadás szervezők képzésein.
 
1993-tól az Adótanácsadók Egyesületében lát el általános alelnöki tisztséget. 2006-tól pedig a Magyar Könyvvizsgálói Kamarában az Adótagozat elnökeként, valamint a Szakértői Bizottság tagjaként számíthatunk nagy szakismeretére.
 
Siklós Márta kitüntetéséhez gratulálunk, és további sok sikert kívánunk neki a jövőben is!

A kamara elnöksége nevében
Dr. Pál Tibor

Betöltés...
X