Tájékoztató az elektronikus beszámolók beküldésének átalakulásáról

Az IM Céginformációs Szolgálata az immáron 1 éve tartó éles üzemi próba-működést követően 2016. december 1. napjától kizárólag az Online Beszámoló Űrlapkitöltő Rendszeren keresztül biztosítja a letétbehelyezés, illetve közzététel céljából benyújtott beszámolók elektronikus űrlapon történő megküldését.

Az IM Céginformációs Szolgálata a számviteli törvény szerinti beszámolók letétbehelyezési, illetve közzétételi kötelezettség teljesítéséhez „Online Beszámoló Űrlapkitöltő Rendszert” (OBR) fejlesztett. Az új beküldési mód 2015. november 4. napja óta működik éles üzemben, az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) alternatívájaként, ezzel lehetőséget biztosítva egyrészt a rendszer éles üzemi tesztjére, másrészt a beérkezett észrevételek alapján a továbbfejlesztésre.

Az elmúlt időszakban a Céginformációs Szolgálat számos szakmai konzultációt folytatott az új beküldési mód bevezetése kapcsán a Magyar Könyvvizsgálói Kamarán kívül a szakma különböző szintű képviselőivel is. A beérkezett észrevételek megvalósíthatósági-és jogszerűségi kontrollt követően hiánytalanul beépítésre kerültek az OBR-be.

A Céginformációs Szolgálat a fejlesztése révén egy olyan online alkalmazást biztosít a cégek számára, amely a hatályos számviteli jogszabályoknak maradéktalanul megfelelve képes a cégek, illetve könyvelőik munkáját megkönnyíteni.

Az OBR innenérhető el. A rendszerrel kapcsolatos észrevételeket a Céginformációs Szolgálat az e-bekuldes@im.gov.hu címen várja.
 

Betöltés...
X