Közlemény a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 2022. november 24-én hatályba lépett módosításáról

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagságot és az érintett ügyfeleket, hogy 2022. november 24-én hatályba lépett a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény módosítása, amelynek értelmében a hatályba lépést követően előterjesztett díjköteles hatósági eljárásoknál a módosított igazgatási szolgáltatási díjat kell megfizetni.

A módosítás értelmében az ügyfél kérelmére indított díjköteles kamarai hatósági eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj összege természetes személy ügyfelek esetén 35 000 forint, gazdálkodó szervezetek esetén 70 000 forint.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a módosított szolgáltatási díjat attól függetlenül is meg kell fizetni, hogy a vonatkozó SZÜF nyomtatványok ügyleírásai, valamint a nyomtatványok még a korábbi összeget tartalmazzák. Tekintettel arra, hogy az ügyleírások és a nyomtatványok módosításához a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. közreműködése is szükséges, az bizonyos átfutási időt vesz igénybe, amelyért ezúton is kérjük az érintett ügyfelek elnézését és megértését.