Közlemény a Kamara honlapjának megújulásáról

Ezúton szeretnénk tájékoztatni tagjainkat arról, hogy a Kamara honlapja hamarosan megújult külsővel, biztonságosabb és fejlettebb technikai és tartalomkezelő háttérrel várja látogatóit.

A küldöttgyűlés és az elnökség által megtárgyalt egyes előterjesztésekben több alkalommal tájékoztatást adtunk arról, hogy 2018-ban megkezdődtek az új kamarai honlap fejlesztésének munkálatai, amely az immáron 11 éves, ezért mind technikailag, mind megjelenésében elavultnak számító honlapot váltaná fel.

Miért van szükség új holnapra?

A honlapváltásra vonatkozó döntés meghozatalánál figyelembe kellett venni, hogy a jelenlegi kamarai weboldal honlapmotorja cserére szorult, a tartalomkezelő rendszer már elavult futtatókörnyezeten alapult, a frissítéseket nem lehetett feltelepíteni, a rendszer komplex szerkesztőségi felületét a Mozilla Firefox böngésző régi verziójára optimalizálták, mely tényezők biztonsági és technológiai szempontból egyre jelentősebb problémát kezdtek jelenteni. A weboldal adminisztrátori teendőinek elvégzése fokozódó nehézségekbe ütközött, felhasználói oldalról szintén felléptek kompatibilitási problémák a napjainkban használt böngészőkkel, különösen a mobil eszközöket használók körében.

Előző körülmények mellett döntő tényezőnek bizonyult, hogy a jelenlegi honlapot kifejlesztő és üzemeltető külsős cég a jövőben profilváltás folytán már nem vállal hasonló honlapüzemeltetési tevékenységet, így legkésőbb 2019. július 1-jével át kell állni az új kamarai honlapra.

Milyen módosításokkal indul az új honlap?

Az új kamarai honlap kialakítása során célul tűztük ki a tartalomban történő hatékonyabb keresést, a tagkeresés egyszerűsítését, a design mai kor igényei szerinti modernizálását, az integrált informatikai rendszer (IIR) és a honlap közötti kommunikáció és információmegjelenítés kiterjesztését és egyéb felhasználóbarát, kényelmi funkciók megvalósítását. Az új technológia lehetővé teszi a kiszolgáló rendszerek folyamatos biztonsági és verzió frissítését, valamint a korábbiakhoz képest lényeges – költségtakarékos – változást jelent, hogy az esetleges hibajavításokat és a rendszer további funkciókkal való kibővítését költséghatékonyabban, akár belső informatikai erőforrás igénybevételével is el lehet végezni.

Az új honlap fejlesztése az ügyfélkapus/Központi Azonosítási Ügynöki (KAÜ) hitelesítő funkció beépítésének (amely a honlap zárt részének eléréséhez és az éves adatszolgáltatás teljesítéséhez szükséges) kivételével elkészült; e körben a szolgáltató Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel folyamatosak az egyeztetések, a fejlesztési munkálatok befejezése így külső körülményeknek is a függvénye.

Mikor várható az új honlapra történő átállás és a 2019. évi adatszolgáltatás megnyitása?

Az új honlap az ügyfélkapus/KAÜ-s hitelesítő funkció beépítését követően, 2019. júniusában indul, a 2019. évi éves kamarai adatszolgáltatást már az új honlapon keresztül lehet teljesíteni.

Az adatszolgáltatás kitöltésének a módja megegyezik az előző években megszokottakkal.

Kollégáink folyamatosan dolgoznak a hiányzó funkció mielőbbi beépítésén, tőlünk és a fejlesztőnktől függetlenül azonban lehetséges, hogy az adatszolgáltatás megnyitása és lezárása a korábbi években megszokott időpontokhoz képest csúszni fog. A végleges időpontokról külön tájékoztatást adunk. Kérjük, legyenek türelemmel az új honlapra való átállás során esetlegesen felmerülő átmeneti fennakadásokkal kapcsolatosan; mindent megteszünk a leggördülékenyebb indulás érdekében, és köszönjük szíves megértésüket.

Betöltés...
X