Felhívás másodlagos státusz rendezésére

A főtitkári hivatal a felvételi bizottság megbízásából és felkérésére leellenőrizte, hogy a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet nem szüneteltető (a továbbiakban: aktív) tagsági jogállású kamarai tag könyvvizsgálók a cégnyilvántartás adatai szerint mely gazdasági társaságoknál állnak vezető tisztségviselői jogviszonyban.

A főtitkári hivatal figyelemfelhívást küldött ki ügyfélkapun keresztül azon tagoknak, akiknél felmerül annak lehetősége, hogy aktív tagsági jogállása ellenére a kamarai törvény 11. § (1) bekezdésének d) pontja szerinti jogviszonyban áll; könyvvizsgáló cégnek nem minősülő gazdasági társaságban vezetői tisztségviselőként személyes közreműködésre kötelezett, másodlagos státuszengedély (Kkt. 11. § (2) bekezdés alkalmazásának engedélyezése) nélkül.

FONTOS! Kérjük, hogy könyvvizsgáló kollégák szíveskedjenek ellenőrizni az ügyfélkapus tárhelyüket és amennyiben a fenti témában felhívást kaptak, a megadott határidőben belül rendezzék jogviszonyukat/jogviszonyaikat.

  

Magyar Könyvvizsgálói Kamara
Főtitkári Hivatala

  

Betöltés...
X