Elhunyt Beszeda István

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 71. évében, 2020. december 25-én elhunyt Beszeda István, a kamara minőségellenőrzési bizottságának tagja. Temetése 2021. január 22-én, pénteken 13.00-kor lesz a miskolci Deszka Temetőben. (Cím: 3626 Miskolc, Laborfalvi Róza utca, Táviratcím: Beszeda Zsolt 1047 Budapest, Wolfner u. 6/a 1/101).

2020-ban a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráért Érdemérmet ítélte oda munkája elismeréseként az elnökség, sajnos a díj átvételére már nem volt lehetősége, a Könyvvizsgálói konferencia nem került megrendezésre a koronavírus járvány miatt.

Beszeda István a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügyi szakán szerzett okleveles üzemgazdász diplomát 1980-ban. Okleveles Könyvvizsgálói végzettséget szerezett az Állami Képesítő Bizottságnál 1984-ben, majd a Nemzetközi Bankárképző Központ Budapest - CFPB Paris francia - magyar bankdiploma képesítést 1995-ben szerezte. Költségvetési minősítéssel rendelkezett.

Aktív szakmai és társadalmi szerepet vállalt a Magyar Könyvvizsgálói Kamara életében: 1998-2003 között az MKVK elnökségi tagjaként dolgozott, 22 évig heves megyei küldött, 2008-től kezdődően az MKVK Minőségellenőrzési bizottság tagja volt. A minőségellenőrzéseknél mindig kiemelten kezelte a tényállások tisztázását, munkája során folyamatosan törekedett a szakma színvonalának fenntartására, valamint ennek egyik eszközeként fontosnak tartotta a szabályzatok folyamatos felülvizsgálatát.

Pályáját a Miskolc megyei Város Tanácsa VB. Pénzügyi Osztályán előadóként, főelőadóként kezdte 1968-1978 között. Ezt követően a Pénzügyminisztérium Bevételi Főigazgatóság miskolci területi igazgatóságán dolgozott főrevizorként 4 évig, majd a Pénzügyminisztérium Revizori Főosztályán főrevizor 1985-ig. 1985-tól a vállalati szférában tevékenykedett: az Eger-Mátravidéki Borgazdasági Kombinát gazdasági igazgatója Egerben 1992-ig, melyet a budapesti HUNGAROVIN Borgazdasági és Kereskedelmi Rt. gazdasági igazgatói pozíciója követett, 1993-1996 visszatért Egerbe az AGROBANK Rt. területi fiókjában fiókigazgató. 1996-tól saját céget alapított és a B és Társa Könyvvizsgáló Iroda Kft. ügyvezetőjeként végezte könyvvizsgálói munkáját.

Szakmájára hivatásként tekintett. Habitusával jó példával szolgált arra, hogy a szakértelem mellett a tisztesség az, ami egy könyvvizsgáló munkáját jellemezi. Kiállt a hivatáshoz méltó határozott, nyílt és egyenes magatartás, a hitelesség mellett. Emberséges és végtelenül becsületes ember volt, nyugodt és megfontolt személyisége alapján a Minőségellenőrzési bizottság bölcs tanácsadójává vált.

A könyvvizsgáló szakma egy nagy tudású, kiváló szakembert vesztett el személyében.

Beszeda Istvánt a Magyar Könyvvizsgálói Kamara saját halottjának tekinti.

Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük!

   

Magyar Könyvvizsgálói Kamara munkatársai

  

Betöltés...
X