Megújított együttműködés a NAV-val és az MNB-vel

Ebben az évben már a második fontos együttműködési megállapodását írta alá a kamara: a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal kötött együttműködést követően március végén a Magyar Nemzeti Bankkal került aláírásra az együttműködés új feltételeit szabályzó megállapodás.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal közötti együttműködési megállapodás 2016. december 29. napján került megkötésre. A megállapodás célja a jogsértésekkel szembeni hatékonyabb fellépés, a NAV hatáskörébe tartozó ellenőrzési tevékenységhez kapcsolódó szakmai kapcsolat bővítése, a kölcsönös tájékoztatás, az együttműködés szervezett kereteinek rögzítése az egységes jogértelmezés elősegítése érdekében (különös tekintettel az oktatás, a jogalkotás, a jogalkalmazás és szakmai tapasztalatcsere vonatkozásában). Az együttműködési megállapodás 2017. január 4. napján közzétételre került a kamara hivatalos weboldalán.

Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke, Dr. Hegedűs Mihály, oktatási alelnök, Barsi Éva szakmai alelnök, és Agócs Gábor a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat elnöke 2016. április 4-én bemutatkozó látogatást tettek a Magyar Nemzeti Banknál, ahol Dr. Windisch László alelnök és Keresztes Tamás igazgató fogadta őket. A találkozón megállapodtak abban, hogy a kamara és az MNB között meglévő együttműködési megállapodást meg kell újítani, így a közel egy éves előkészítő munka eredményeként 2017. március 27-én aláírásra került az új alapokra helyezett együttműködési megállapodás. Az új együttműködés az Auditreformhoz és a minősítésekhez kapcsolódó kérdéseket tárgyalja részletekbe menően. A megállapodás 2017. április 3-tól érhető el a kamara hivatalos weboldalán.
 

Betöltés...
X