Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Megjelent a Magyar Pénzügyi Almanach XXI. évfolyama

Hagyományait megőrizve, de megújult formában, több mint 600 oldalon ad átfogó áttekintést az egyre mélyülő válság hatására is formálódó, átalakuló magyar pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi Almanach XXI. évfolyama. A TAS Kiadó 30% kedvezményt nyújt a kötet árából a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjai számára.

A kiadványt bevezető 120 oldalnyi tanulmányfejezetben a magyar gazdaság és a hazai pénzügyi szektorok helyzetét vizsgáló írások mellett helyet kapnak a gazdaságpolitikával és a költségvetési politikával foglalkozó elemzések is. A 30 tanulmányszerző között szerepel – a teljesség igénye nélkül – Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Járai Zsigmond volt jegybankelnök, korábbi pénzügyminiszter, a Költségvetési Tanács elnöke, László Csaba és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek, Simor András jegybankelnök, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök, Szász Károly PSZÁF-elnök, Vida Ildikó NAV-elnök, Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, valamint Domokos László jelenlegi és Kovács Árpád korábbi ÁSZ-elnökök. A kötetet írásával gazdagította Vértes András, a GKI elnöke, Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója, Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem tanára, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Lukács János, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, valamint számos szakmai szervezet és szövetség elnöke, főtitkára.
A magyarországi jegybanktörvénnyel egyidős, idén húszéves Almanach 2011-ben is igyekezett valamennyi regisztrált piaci szereplő adatait közreadni, így az intézmények egy része komplett fejezetekben (bank, biztosító, pénztár, tőkepiac) jelenik meg, míg egyes szakterületek szereplőinél a szövetségek nyilvántartásaira támaszkodik a kiadvány. Az Almanach az idei kötettel együtt immár 86 magyar és angol nyelvű kötetben, összesen több mint 75 ezer oldalon, egységes szer¬kezetben tekintette és tekinti át a hazánkban működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékeny¬ségét, stratégiai elképzeléseit, a társaságok pénzügyi adatait és vezető testületeinek összetételét. A Magyar Pénzügyi Almanach éppen ezért ma már kordokumentum.
A magyar nyelvű, nyomtatott kiadványban helyet kapott az Almanach CD-melléklete, amely böngészhető formában tartalmazza a kötet teljes magyar és angol nyelvű anyagát.

A kiadvány megvásárolható a TAS Kiadó szerkesztőségében (1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24. II/4/A), illetve megrendelhető telefonon (+36-1-354-16-08), faxon (+36-1-354-06-22) vagy e-mailen (tasnet@tas.hu).
 

Betöltés...
X