Figyelem! Archivált cikk. Lehet, hogy már nem aktuális.

Szüneteltető tagok adatszolgáltatása

A kamara nyilvántartásában szereplő hiányos, illetve sok esetben elavult adatok miatt 2015-ben – lényegesen csökkentett adattartalommal – a szüneteltető tagok is kötelezettek lesznek az éves kamarai adatszolgáltatás kitöltésére. Az adatszolgáltatásra a főfoglalkozású tagok adatszolgáltatásával egyidejűleg kerítünk sort – ám annak teljesítésére jóval hosszabb idő áll szüneteltető tagjaink részére.

Noha a kamarai törvény előírja, hogy a kamarai tag köteles az adataiban bekövetkezett változást haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül jelenteni a kamarának, a gyakorlat azt mutatja, hogy szüneteltető tagjaink körében az esetek túlnyomó többségében erre sajnálatos módon nem kerül sor. Emiatt a kamara elnöksége 28/2015. (03.20.) számú határozatával úgy határozott, hogy az adatfrissítési okokra hivatkozva az adatszolgáltatási kötelezettséget a szüneteltető tagokra is kiterjeszti.

A szüneteltetők adatszolgáltatásukat szintén a kamara honlapján keresztül küldhetik be, melyhez azonban ügyfélkapus belépés szükséges. Ennek érdekében megkérnénk szüneteltető tagjainkat, hogy viselt nevüket és a magyarorszag.hu oldalon (az ügyfélkapuhoz is használt) e-mail címüket küldjék meg a területi szervezetnek, hogy regisztrálni tudják Önöket a belépés érdekében. Bővebb információt az ügyfélkapus belépésről az alábbi linken talál:
https://mkvk.hu/kamarai/kozlemenyek/belepes

Ha szüneteltető tagként Ön nem rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval, lehetőség van meghatalmazott megbízására. Ez esetben kérjük, töltsék ki az alább csatolt meghatalmazást, és kitöltve (2 tanúval hitelesítve) küldjék meg papír alapon vagy beszkennelve e-mailben a kamara ügyfélszolgálatának (ugyfelszolgalat@mkvk.hu). A meghatalmazásban szerepelnie kell a meghatalmazott viselt nevének és ügyfélkapun bejelentett e-mail címének is. Fontos! A meghatalmazottnak is rendelkeznie kell ügyfélkapus azonosítókkal!
MEGHATALMAZÁS SZÜNETELTETŐ KAMARAI TAG KÖNYVVIZSGÁLÓK ADATLAPJÁNAK KITÖLTÉSÉRE

Szükség esetén kérhetik a területi szervezetek segítségét az adatszolgáltatás teljesítéséhez személyesen, előre egyeztetett időpontokban. Ekkor az ügyintéző közvetlenül az integrált rendszerben rögzíti az adatszolgáltatást. A személyes adatszolgáltatáshoz kérjük, nyomtassák ki az alább csatolt üres adatlapot. Ezt kitöltve, aláírva vigyék be vagy postai úton küldjék meg a területi szervezetük irodájába. Felhívjuk figyelmüket, hogy a területi szervezet ügyintézői csak ezen aláírt példány megléte mellett tudják berögzíteni az adatokat.
Szüneteltető kamarai tagok adatlapja - (üres) – Letöltés
(Kérjük kinyomtatni, kitölteni, majd aláírva eljuttatni a területi szervezethez)

 

Az adatszolgáltatás menete

Az adatszolgáltatást ügyfélkapus belépést követően a kamara honlapján keresztül lehet teljesíteni. Az „adatlapot” 2015. június első hetében tudja elkezdeni kitölteni az Ön személyes adattárában. Ahhoz, hogy ezt el tudja érni, be kell jelentkeznie a kamara honlapjára. Belépést követően a Bejelentkezés gomb helyén az Ön neve fog megjelenni. Kattintson a nevére.

 Ahhoz, hogy Ön a saját, személyes adatszolgáltatását el tudja készíteni, nem kell mást tennie, mint bejelentkezés után, saját nevére kattintva a megjelenő bal oldali menüben az „Éves adatszolgáltatás” linkre kattintani.

Miután a bal oldali menüben az „Éves adatszolgáltatás” linkre kattintott, az adatszolgáltatás Főoldalán találja magát, ahol kérjük, kattintson az „Alapadatok megadása” linkre.

A linkre kattintva megjelenik az adatlap, melyet előtöltöttünk a kamara nyilvántartó rendszerében tárolt, 2015. május 26-i adatokkal. Kérjük, tekintse át az adatokat, és amennyiben változás van azokban, vagy hiányosak módosítsa azokat. Az adatszolgáltatás során az alábbi alapadatok frissítését kérjük: címek, telefonszámok, munkahelyi adatok stb. Az adószám mező kitöltése NEM KÖTELEZŐ!!!!

 

 Ha készen van az adatszolgáltatással, véglegesíteni, és a kamarába beküldeni az adatszolgáltatás főoldalán lévő „Adatszolgáltatás lezárása” menüpontra kattintva lehet. Beküldés előtt természetesen lehetősége van a kitöltött adatlap megtekintésére is, melyet a „Jelenlegi adatok előnézete” linkre kattintva tehet meg.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ha hosszabb időre felfüggeszti az adatlapok kitöltését, a rendszer bizonyos idő után automatikusan kilépteti Önt a honlapról. Ilyenkor újra be kell jelentkeznie a honlapra és a mentetlen adatokat újra fel kell vinnie. Kérjük, mindig mentse el a kitöltött adatlapot!

Amennyiben véglegesen beküldte adatlapját, azokban módosítani a továbbiakban nem lesz lehetősége. Az adatlapok lezárása és elküldése után e-mailben visszaigazolást kap az adatlap beérkezéséről. Az adatlapja ezután dokumentumtárában pdf formátumban is elérhető.

Betöltés...
X