Stratégiai partnerségi megállapodás a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal

A XXII. Országos Könyvvizsgálói Konferencián stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára és Dr. Lukács János, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke.

A 2010-ben elindított vagyonpolitikai fordulat eredményeképpen létrejött a felelős vagyongazdálkodás kereteit megalapozó jogszabályi környezet, amely a nemzeti vagyon fokozottabb védelmét teszi lehetővé, és átláthatóbbá tette a vagyonkezelési viszonyokat. A további jogszabályok megalkotásához, a közvagyon további gyarapításához, a közcélú és hatékony gazdálkodás megvalósításához, ellenőrzéséhez nélkülözhetetlen a társadalmi érdekek folyamatos összehangolása – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a most aláírt stratégiai partnerségi megállapodás célja, hogy a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szerteágazó szakmai tapasztalataival segítse elő a jó minőségű, az életviszonyoknak megfelelő jogszabályok megalkotását, a felelős vagyongazdálkodás megvalósítását.

A hazai könyvvizsgáló szakemberek bevonásával még hatékonyabbá válik a nemzeti vagyon megőrzésének, ellenőrzésének feladata.
Az együttműködés révén a minisztérium a Kamara véleményének kikérésével és beépítésével közérthető, hatékonyan alkalmazható szabályozásokat alkothat. A tárca a könyvvizsgálói tevékenység szabályozása és működése tárgykörében készült tervezeteket megküldi a Kamarának, de az maga is tehet javaslatot jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatja azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kér. A Kamarának törekednie kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtse, és a minisztériumnak átadja, így hozzájárulva ahhoz, hogy a könyvvizsgálói tevékenység minőségi és hatékonysági szintjét növelő intézkedések születhessenek.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Az együttműködés szövege innenletölthető
 

Betöltés...
X